07:39 26.07.2021

Байден і Гарріс не приїдуть до Києва на саміт "Кримської платформи"

1 хв читати
Байден і Гарріс не приїдуть до Києва на саміт "Кримської платформи"

На саміті "Кримська платформа" в Києві буде представник уряду США замість президента Джо Байдена і віце-президента Камали Гарріс, повідомив виконувач обов'язків тимчасового повіреного у справах США Джордж Кент.

"Від нас буде член кабінету (уряду США - ІФ). Тобто це не буде президент, віце-президент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо", - сказав Кент у суботньому інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він додав, що на тижні зустрівся з лідерами кримських татар - Рефатом Чубаровим та Мустафою Джемілєвим, заступником міністра Еміне Джапаровою, депутатом Рустемом Умеровим, з якими "дуже глибоко щодо ситуації на півострові спілкувалися".

За його словами, дуже багато людей, вважають, що вони є українськими громадянами в окупованому Криму і їм потрібно допомогти.

"Україна підготувалася, щоб це було не тільки один день і не тільки на рівні між урядами, між країнами, а й розмова міжпарламентська, експертна між представниками громадянського суспільства. Не тільки українського суспільства, а також активістів з різних країн. Я думаю, що це дуже хороша концепція", - наголосив заступник помічника держсекретаря США.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА