10:50 14.11.2023

Україна не повторюватиме помилок "Мінська" - Єрмак

2 хв читати
Україна не повторюватиме помилок "Мінська" - Єрмак

Україна рішуче прихильна до відновлення суверенітету на всій її міжнародно визнаній території, сказав, виступаючи в Hudson Institute у Вашингтоні в понеділок глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Попри все Збройні сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. Крок за кроком вони демілітаризують Крим. Ми пройшли 70% дистанції. І наш контрнаступ триває", - сказав Єрмак.

За його словами, "у президента Зеленського є чіткий план. Серед пріоритетів він визначає розвиток нашого ОПК й розгортання власного виробництва озброєнь".

Водночас, зазначив Єрмак, ми потребуємо озброєнь просто зараз. "Я скажу вам правду: ця зима для нас теж буде важкою. Вони знову вдадуться до спроб терору проти наших громадян, атакуючи енергетичні мережі та інфраструктуру. Та посилення ППО стане запорукою відновлення".

"Для відбудови Україні потрібна надійна парасолька. Її зміцнення, зокрема, дасть нам змогу запустити один з аеропортів в Україні. Ми з партнерами вже працюємо над цим", - заявив він.

Єрмак наголосив, що Україна "здатна відзвітувати за кожну одиницю з оборонних поставок, які отримуємо. Прозорість має значення. І ми цілковито це усвідомлюємо. Президент Зеленський і наша команда застосовують цей принцип усюди".

"Міф про найкорумпованішу країну у Європі офіційно розвіяний. Міф про заморожену трансформацію розвіяний. Міф про занепад демократії також розвіяний", - заявив Єрмак.

Він зазначив, що завершення війни через компроміс – це не що інше, як пауза. Україна не повторюватиме помилки "Мінська".

"І я вірю, що єдиний правильний Нормандський формат це той, який описав Рональд Рейган: "Ми пов’язані реальністю. Сила союзників Америки важлива для Сполучених Штатів, а безпекові гарантії Сполучених Штатів є важливими для тривалої свободи європейських демократій", - сказав глава Офісу президента.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА