Вибори
12:35 20.10.2020

Українці хочуть бачити в органах місцевої влади п'ять партій

2 хв читати
Українці хочуть бачити в органах місцевої влади п'ять партій

П'ять партій долають 5%-й бар'єр на місцевих виборах в Україні, свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з даними, оприлюдненими у вівторок, за результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5%-й бар'єр долають п'ять політсил: "Слуга народу" може отримати 16,7% голосів тих, хто визначився і має однозначний намір прийти на вибори, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,5%, "Європейська солідарність" - 13,2%, "Батьківщина" - 8,6% і "За майбутнє" - 7,4%.

Партію "Наш край" підтримують 4% опитаних, Радикальну партію Олега Ляшка - 3,3%, "УДАР Віталія Кличка" - 2,7%, ВО "Свобода" - 2,3%, Партію Шарія - 1,9%, партію "Пропозиція" - 1,6%, "Голос" - 1,4%, "Сила і честь" - 1,2%, "Перемога Пальчевського" - 0,9%. Сумарний рейтинг інших партій (переважно місцевих), які беруть участь у місцевих виборах і були включені до списку для дослідження, - 21,3%.

Про свою участь у місцевих виборах заявив 61% опитаних. 18% вагаються (50/50), ще 7% - можливо, візьмуть участь, 13% - малоймовірно.

58% опитаних зазначили, що вже визначилися, за кого голосувати, 40% - не визначилися. Серед тих, хто зазначив, що обов'язково прийде на дільниці, визначилися 73%.

У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 51%, 21% вагаються (50/50), 9% - можливо, прийдуть на дільниці, 17% - малоймовірно. За останні два тижні збільшилася кількість тих, хто готовий прийти на дільниці навіть у разі загострення епідемії.

Соціологи зафіксували поступове зростання позитивних очікувань від виборів на місцевому рівні з початку дослідження (початок вересня). Нині 34% опитаних вважають, що ситуація в результаті виборів у їхньому місті/селі покращиться. 52% вважають, що нічого не зміниться. Лише 6% вважають, що вона погіршиться.

Опитування проводили 16-19 жовтня серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

Опитування: 53,9% опитаних українців вважають, що тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти - "ніхто не хоче помирати"

Опитування: понад 63% респондентів вважають, що всі, хто заплямував себе співпрацею з ворогом на ТОТ, мають бути ув'язнені

Опитування: понад 50% опитаних українців вважають, що Україна має відновити свій ядерний потенціал

Опитування: 70% українців вважають, що влада наживається на війні й дедалі глибше загрузає в корупції

В Естонії мають намір позбавити громадян РФ права голосу на муніципальних виборах

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА