10:13 23.03.2021

МЗС: Плани відкрити представництво "Справедливої Росії" в Донецьку і Луганську - доказ ескалації РФ ситуації в ОРДЛО

2 хв читати
МЗС: Плани відкрити представництво "Справедливої Росії" в Донецьку і Луганську - доказ ескалації РФ ситуації в ОРДЛО

У Міністерстві закордонних справ України розцінюють наміри відкрити представництва російської політичної партії "Справедлива Росія - За правду" в Донецьку і Луганську як черговий доказ ескалації Російською Федерацією ситуації в непідконтрольних українському уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями і здійснювати кроки для затягування наразі непідконтрольних Україні районів Донбасу у своє політичне, економічне й електоральне поле", - сказав речник МЗС України Олег Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він зазначив, що після незаконної роздачі паспортів громадян РФ населенню ОРДЛО російські партії розгледіли можливість отримання політичних дивідендів.

"Задекларована мета представницького центру "Справедливої Росії" сприяти реалізації виборчих прав "громадян Росії" - жителів тимчасово окупованих територій - грубо порушує законодавство і суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах. Останнім часом у Росії точаться активні дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми (РФ - ІФ). Україна вже заявляла, що не визнає легітимності таких голосувань", - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС України наголосив, що РФ нарешті має почати виконувати взяті на себе зобов'язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства і норм міжнародного права.

Раніше в партії "Справедлива Росія - За правду" повідомили про те, що голова партії Сергій Миронов призначив свого помічника Олексія Жигуліна повноважним представником голови партії на територіях так званих Донецької та Луганської народних республік. Жигуліну доручено утворити в Донецьку представницький центр партії й організувати консультаційний прийом громадян, що проживають на територіях "ДНР" і "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА