15:37 05.02.2024

У Києві затримали ексменеджерку банку, яка виманила в колишніх клієнтів 86 млн грн

2 хв читати

Співробітники Національної поліції України затримали киянку - ексменеджерку банку, яка виманила в колишніх клієнтів 86 млн грн.

"38-річна киянка, колишня менеджерка банку з роботи з віпклієнтами, виманювала кошти у громадян, обіцяючи високий дохід, та привласнювала їх. Після свого звільнення з банку жінка вирішила використати довіру ексклієнтів на власну користь. А щоб уникнути підозр, шахрайка орендувала приміщення під справжнім банківським відділенням та приховала інформацію про своє звільнення", - повідомляється на сторінці Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у фейсбуці в понеділок.

За інформацією департаменту, жінка просила в колишніх клієнтів гроші в борг під відсотки. "Кошти зобов'язувалася повернути в найкоротші терміни, а для переконливості писала розписку. Однак після отримання грошей вимикала телефон і зникала", - зазначається в повідомленні.

Наразі відомо, що в такий спосіб жінка виманила майже 86 млн грн під виглядом позики. Оскільки серед потерпілих були і співробітники МВС, у розслідуванні був задіяний Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Оперативники внутрішньої безпеки та слідчі поліції Києва зібрали доказову базу протиправної діяльності фігурантки та повідомили їй про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Не бажаючи нести відповідальності за скоєне, жінка вирішила уникнути судових засідань та втекти від слідства. Однак працівники ДВБ встановили місцеперебування та затримали її", - наголошують у департаменті.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 30 млн грн.

Триває слідство з метою встановлення інших причетних до афери. Крім того, вживаються заходи щодо виявлення інших епізодів злочинної діяльності зловмисниці. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА