18:57 12.04.2024

Єрмак закликав проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими Харківською, Одеською, Миколаївською та Запорізькою областями

2 хв читати
Єрмак закликав проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими Харківською, Одеською, Миколаївською та Запорізькою областями

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад закликав учасників проявити максимальну солідарність з найбільш постраждалими від російських атак регіонами.

"Мобілізація - це не лише про Сили оборони, це про максимальну віддачу органів влади. Єдність – понад усе. Нам усім важко. Війна прийшла всюди, але Харків, Одеса, Миколаїв, Запоріжжя - їм і їхнім областям зараз найважче. І я закликаю вас проявляти максимум солідарності з найбільш постраждалими регіонами", - заявив він.

За словами Єрмака, "маємо доводити до всіх простий меседж: в українців одна мета - громадська підтримка. Це фактор стійкості країни. Це потужний інструмент консолідації міжнародної допомоги".

Глава Офісу президента також зазначив, що ключовими складовими перемоги України є підтримка воїнів та реабілітація ветеранів, безпека населення й захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління, євроінтеграція.

"На міжнародному рівні це два провідні треки. Безпекові гарантії для України на шляху до повноцінного членства в НАТО та впровадження Формули миру президента Зеленського. Станом на сьогодні ми уклали вже дев’ять двосторонніх безпекових угод. І робота триває", - сказав він.

Говорячи про майбутній Саміт миру, який відбудеться 14-15 червня у Швейцарії, Єрмак зазначив, що Україна розраховує на участь у цьому заході близько сотні голів держав та урядів, оскільки "це визначатиме нашу спроможність в подальшому протистояти агресору й далі розвиватися".

Він також закликав учасників Конгресу місцевих та регіональних влад "взяти максимум користі із засідання конгресу, але тут одна умова - повна самовіддача від кожного 24 на 7".

Як повідомлялося, чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відбувається у Чернівцях. У ньому беруть участь 160 членів конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ, ще понад 1500 учасників приєдналися онлайн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА