11:33 25.04.2024

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

2 хв читати
Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шевченківський районний суд Києва 26 квітня розгляне клопотання Офісу генерального прокурора щодо передання ТРЦ Gulliver у Києві в управління Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Судову владу України".

Згідно з повідомленням, клопотання було подано в рамках кримінального розслідування Бюро економічної безпеки про можливе ухилення від сплати керівництвом ТРЦ майже 146 млн грн податків. Відповідну підозру директору ТРЦ Gulliver БЕБ видало у травні 2023 року.

Крім того, 9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання прокурора і вирішив заарештувати майно ТОВ "Три О", зокрема і торговельно-офісний центр Gulliver у столиці, зазначається в повідомленні.

Раніше в розслідуванні програми "Схеми" повідомлялося про фінансові зобов'язання компанії перед державними банками "Ощадбанк" та "Укрексімбанк" розміром 14 млрд грн, а також про дорогі покупки та поїздки за кордон під час повномасштабного вторгнення фактичного власника ТРЦ, ексвласника банку "Михайлівський" Віктора Поліщука.

Поліщук також є власником мережі побутової техніки та електроніки "Ельдорадо". Як повідомлялося, суд Києва затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (ТОВ "Дієса"), за яким кредитори гарантовано отримають 30% вимог, 40% - після відшкодування збитків країною-агресором, ще 30% будуть списані.

Багатофункціональний комплекс Gulliver у Печерському районі столиці відкрито 2013 року, його площа 151,8 тис. кв. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА