Вибори
11:04 30.11.2018

Аваков: Поліція затримала п'ятьох нападників на команду "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка в Одесі

2 хв читати
Аваков: Поліція затримала п'ятьох нападників на команду "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка в Одесі

За фактом нападу в Одесі на лідера партії "Громадянська позиція", колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка правоохоронці впізнали та затримали п'ятьох правопорушників, а стосовно ще 12 осіб буде ухвалено процесуальні рішення, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Напад на Анатолія Гриценка. П'ятьох нападників впізнала та затримала Нацполіція. Стосовно ще 12 осіб буде ухвалено процесуальні рішення", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він наголосив, що МВС жорстко припинятиме практику, яку "дехто" намагається впровадити в українському суспільстві: "спробу зриву виступів кандидатів на вибори, організацію нападів і провокацій навколо них, дискредитацію безіменними і фейковими інформаційними матеріалами. Незалежно від ступеня опозиційності політиків до чинної влади".

У цьому контексті А.Аваков нагадав, що рівні права на політичну діяльність для всіх - основа цивілізованої демократії, і кожен із політиків може розраховувати на забезпечення та захист своїх прав і свобод.

Як повідомлялося, 28 листопада в Одесі на А.Гриценка напала група невідомих перед входом на одну з місцевих радіостанцій. Пізніше А.Гриценко повідомив, що в результаті нападу найбільше постраждали троє активістів партії, їм знадобилася медична допомога.

За інформацією прес-служби партії "Громадянська позиція", на камерах спостереження зафіксовано близько 30 людей спортивної зовнішності, у масках, без розпізнавальних знаків, які заздалегідь очікували політика перед входом. "Організатора і більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не потрібно. Він відомий. Недовго вже залишилося, незабаром настане час відповідати перед судом не лише виконавцям", - заявив А.Гриценко.

Верховна Рада 26 листопада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка, терміном на 30 діб. Воєнний стан почав діяти 28 листопада в областях, що межують із РФ та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА