Вибори
13:45 27.08.2018

"Народному фронту" не вдається заручитися підтримкою українців для проходження до ВР

3 хв читати
"Народному фронту" не вдається заручитися підтримкою українців для проходження до ВР

Прохідний 5% бар'єр на виборах до Верховної Ради впевнено долають п’ять політичних сил, при цьому ще одна партія має високі шанси на проходження до українського парламенту, коли друга за кількістю депутатів у Верховній Раді VIII скликання фракція - "Народний фронт", має електоральну підтримку на рівні 1%.

Згідно з презентованими у понеділок у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" результатами соцдослідження, яке провела з 26 липня до 17 серпня 2018 року компанія Seetarget, найбільшу електоральну підтримку має партія ВО "Батьківщина", яку готові підтримати 18,6% респондентів з тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (або 14,8% серед тих, хто планує голосувати).

Друге місце посідає партія "Громадянська позиція" з електоральною підтримкою 12,2% (9,5% серед тих, хто планує голосувати). На третьому місці - партія "Опозиційний блок", за яку готові віддати свої голоси 11,2% (8,8% відповідно) респондентів.

Партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові підтримати 10,7% опитаних, які заявили про намір брати участь у голосуванні та визначилися з уподобаннями (8,3% серед тих, хто планує голосувати), Радикальну партію - 9,9% (7,7%), партію "За життя" - 8,4% (6,5%).

Високий шанс на подолання 5% прохідного бар'єру (з урахуванням похибки вибірки) також має партія "Самопоміч", яку готові підтримати 5,9% респондентів із тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (або 4,7% серед тих , хто планує взяти участь у голосуванні).

При цьому партія "Народний фронт", чия однойменна фракція в нинішньому скликанні парламенту налічує 81 мандат, має підтримку 1,3% респондентів з тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися зі своїм вибором (1,1% серед тих, хто планує голосувати).

Також 23,7% від усіх опитаних під час соцдослідження було важко визначитися з відповіддю (19,4% серед тих, хто планує взяти участь у голосуванні). Також 5,2% респондентів заявили, що взагалі не голосували б.

Найбільший антирейтинг серед партій має "БПП "Солідарність" - 47,3%, за нею йде "Народний фронт" - 27,3%, "Батьківщина" - 23,4%, Радикальна партія - 22,4%, "Свобода" й "Опозиційний блок" - по 17,4%, "Рух нових сил" - 16,2% і "За життя" - 13%.

Згідно з дослідженням, серед топ-5 партій за "Батьківщину" збирається проголосувати найбільша кількість людей, які проживають у районних центрах і селах (14-14,2%). За "Опозиційний блок", "Громадянську позицію" та "БПП "Солідарність" - переважно жителі райцентрів (10,1%, 9,7% і 8,3% відповідно), за Радикальну партію - виборці з сільської місцевості (9,9%).

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня до 17 серпня 2018 року в 24 областях України та Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2,627 тис. респондентів із 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Для підвищення репрезентативності дослідження за типом населеного пункту за допомогою технології "boost" (посилення) було збільшено частину респондентів із сіл. Похибка вибірки не перевищує 1,92%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

В Україні один із найнижчих рівнів страху перед ядерною загрозою - соцопитування

Більша частина європейців бажає бачити Україну наступним членом ЄС - опитування

47% опитаних українців довіряють даним соціологічних організацій, які вже давно працюють - КМІС

Більшість опитаних українців вірять у перемогу України у війні та оптимістично бачать майбутнє країни - опитування

35% опитаних українців вірять в астрологію, 25% - в екстрасенсорні здібності - КМІС

Опитування: 39,4% опитаних вважають, що перемогою України можна вважати виведення російських військ за межі територій, захоплених із 24 лютого 2022 року, не згодні - 26,2%

Опитування: лише 25% українців очікують, що ситуація в країні змінюватиметься на краще, 42% вважають, що змін на краще не відбудеться, рік тому оптимістів було 35%, песимістів - 30%

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА