Вибори
20:06 13.04.2019

У штабі Зеленського заявляють про необхідність проведення аудиту НБУ і розробки законодавства для відкриття ринку землі

3 хв читати
У штабі Зеленського заявляють про необхідність проведення аудиту НБУ і розробки законодавства для відкриття ринку землі

Спікер передвиборчого штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявляє про необхідність проведення аудиту Національного банку України, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення.

"Якщо ми говоримо про Національний банк, спочатку потрібно провести аудит того, що було зроблено, і тих реформ - чи які називаються реформами - і зрозуміти, хто за що повинен бути нагороджений або, можливо, не дуже нагороджений", - сказав Д. Разумков під час виступу на Третьому форумі українських лібералів "Люди важливi" в суботу в Києві.

Він нагадав, що кандидатуру на пост глави НБУ подає президент. "Тому я думаю, що президент має право оцінювати дії, зокрема, сьогоднішніх керівників цієї структури, і потім на базі цього приймати кадрові рішення", - додав Д.Разумков.

На питання про те, чи буде В.Зеленський у разі обрання президентом захищати державний ПриватБанк у судовому процесі з його колишнім власником - бізнесменом Ігорем Коломойським, який через суд вимагає повернути йому 2 млрд доларів, капітал банку, Д.Разумков відповів, що президенту "захищати банки, напевно, не варто, незалежно від того, твій це банк або сусідній".

Що стосується земельної реформи і запуску ринку сільгоспземлі, то, за словами спікера штабу В.Зеленського, "це парадокс, адже люди не можуть розпоряджатися своїм майном", тому "відкривати цей ринок однозначно потрібно", але після підготовки відповідного законодавства.

"Потрібно створити нормальну юридичну базу, захистити інтереси держави, захистити інтереси власника, інтереси інвестора, а потім відкривати ринок. Чому щороку продовжують мораторій (на продаж с / г землі - ІФ) - це питання не до нас", - сказав Д. Разумков.

Він вказав, що відкриття ринку землі - це питання політичної волі, і те, що необхідна законодавча база досі не розроблена - питання не до команди В.Зеленського.

"Наша позиція - розробляється законодавча база, яка захистить інтереси власників і інвесторів ... Я думаю, за півроку її можна зробити", - зазначив він.

Говорячи про масштабну приватизацію держпідприємств, спікер штабу В.Зеленського зазначив, що приватизацію потрібно проводити, але стратегічні об'єкти повинні залишитися у власності держави.

"Природно, держава не дуже ефективний менеджер у сфері ведення бізнесу і приватний бізнес більш ефективний, тому приватизацію потрібно буде проводити", - сказав Д.Разумков.

Організатори форуму - громадський рух "Люди важливi" - також озвучили перелік "червоних ліній", які майбутній президент не повинен переступати. Так, новообраний президент України має продовжити курс на вступ країни в ЄС і НАТО, оновити суддівський корпус, успішно завершити антикорупційну реформу (запустити антикорупційний суд, перезавантажити САП і НАЗК), забезпечити економічну свободу, підтримати земельну реформу і масштабну приватизацію держпідприємств, а також повернути окуповані території на українських умовах без спеціальних статусів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

Оновлена програма з МВФ містить 13 кроків щодо поглиблення інфраструктури фінринків та нагляду

Валовий зовнішній борг України в IV кв.-2023 зріс до 90,7% ВВП - НБУ

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

Зеленський провів нараду з керівництвом силових відомств із питань зниження рівня загроз із боку РФ

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Україна до червня за програмою з МВФ призначить міжнародного консультанта для підготовки продажу Укргазбанку і Сенс Банку, ексвласники Сенс Банку протестують

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА