Вибори
13:40 10.09.2020

ОАСК відкрив провадження за позовом про скасування місцевих виборів 25 жовтня

2 хв читати
ОАСК відкрив провадження за позовом про скасування місцевих виборів 25 жовтня

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про оскарження постанови Центральної виборчої комісії №160 від 8 серпня 2020 року "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року".

Як повідомляє прес-служба ОАСК, відповідний позов до суду подала громадська організація "Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян "Порятунок села" до Центральної виборчої комісії. На думку позивача, оскаржувана постанова ухвалена з порушенням положень Виборчого кодексу України.

Суд прийняв до розгляду справи за правилами загального позовного провадження і призначив підготовче судове засідання на 2 жовтня.

Як повідомлялося, 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову №3809, якою призначено проведення місцевих виборів у неділю, 25 жовтня 2020 року.

ЦВК 8 серпня своєю постановою №160 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" призначила 1 439 таких виборів, тобто на всій підконтрольній території України.

Того самого дня ЦВК, на підставі висновків Донецької та Луганської ОДА-ОВЦА, які надійшли 7 серпня, на своєму засіданні дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року. До переліку увійшли десять сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.

5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія.

Позов №160 із проханням скасувати постанову ЦВК надійшов до ОАСК 8 вересня. "На думку позивача, оскаржувана постанова ухвалена з порушенням положень Виборчого кодексу України", - зазначають у суді.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА