Вибори
14:09 18.04.2019

Суспільне ТБ керуватиме ефіром дебатів Порошенка і Зеленського на НСК "Олімпійський"

2 хв читати
Суспільне ТБ керуватиме ефіром дебатів Порошенка і Зеленського на НСК "Олімпійський"

Суспільний мовник відповідатиме за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру зустрічі кандидатів у президенти України - чинного глави держави Петра Порошенка і шоумена Володимира Зеленського на НСК "Олімпійський" 19 квітня.

Як повідомляє у четвер Суспільне в соцмережі Facebook, із таким проханням до мовника звернулися штаби кандидатів у президенти України, "і команда Суспільного погодилася надати необхідну допомогу".

У повідомленні наголошується, що напередодні, 17 квітня, стало відомо, що штаби погодилися провести дискусію на НСК "Олімпійський" о 19:00 19 квітня, однак не домовилися щодо телевиробництва та організації трансляції, адже кожен штаб наполягав на своєму забезпеченні процесу трансляції, не довіряючи медіа-організаціям, пропонованим опонентом.

"Сьогодні штаби вирішили, що рівність доступу до ефіру кожного кандидата може забезпечити лише Суспільний мовник", - пояснили у Суспільному ТБ.

Голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураб Аласанія заявив, що Суспільне погодилося надати режисера ефіру, а також оператора-постановника трансляції, задіяти творчу групу, щоб забезпечити рівний доступ кожного кандидата до участі в цьому ефірі.

"Люди, які "натискають на кнопки" і націлюють камери, - дуже важливі, адже глядачі буквально бачать картинку їхніми очима. В який момент хто з'являється на екрані, під яким ракурсом, чи з'являється взагалі - всі ці художні елементи дуже впливають на сприйняття глядачами інформації. Суспільний мовник є медіа-компанією, яка не належить жодній політичній або бізнес-групі, а тому може забезпечити неупередженість висвітлення", - сказав З.Аласанія.

Водночас, за його словами, штаби наразі ще не визначилися з приводу ведучого заходів на стадіоні, а також не домовилися про технічне забезпечення трансляції та відповідно компанії, що роздасть сигнал усім охочим ЗМІ.

Суспільне ТБ також нагадує, що очікує кандидатів у президенти на національні теледебати після завершення заходів передвиборної агітації на НСК "Олімпійський", що, згідно із законодавством, мають відбутися в студії Суспільного о 20:00 19 квітня і триватиме 60 хвилин безперервного ефірного часу.

Зураб Аласанія на своїй сторінці в соцмережі Facebook також повідомив, що незабаром очікується рішення ЦВК щодо зміни часу національних дебатів з 20:00 до 21:00 (як зараз) на одну годину пізніше, тобто з 21.00 до 22.00.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА