Вибори
15:30 29.09.2020

В ОПЗЖ заявляють про ризик зриву виборчого процесу в Бердянську, просять президента і ЦВК про особливий контроль

3 хв читати
В ОПЗЖ заявляють про ризик зриву виборчого процесу в Бердянську, просять президента і ЦВК про особливий контроль

Виборчий процес у Бердянську Запорізької області під загрозою зриву через дії територіальної виборчої комісії, вважають у партії "Опозиційна платформа - За життя" і просять президента України Володимира Зеленського та керівництво Центральної виборчої комісії взяти ситуацію під особливий контроль.

На брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок представники бердянського осередку ОПЗЖ разом із кандидатом на посаду міського голови Бердянська Олександром Свідлом звернулися до керівництва України і ЦВК з проханням про особливу увагу до виборчого процесу в Запорізькій області і, зокрема, в Бердянську.

За словами Свідла, Бердянськ перетворився "на арену брудних політичних ігор". У цьому контексті він назвав дії 10 членів ТВК, представників партій "Слуга народу" і "За майбутнє", які "штучно намагаються не допустити до участі у виборах найбільш рейтингові політичні партії, позбавити бердянців вибору".

Він зазначив, що зареєструвати список партії "Опозиційна платформа - За життя" члени ТВК Бердянська змогли лише за лічені хвилини до закінчення терміну, передбаченого для реєстрації, після того, як, за його словами, на засідання комісії прийшли сотні небайдужих жителів Бердянська і приїхали тележурналісти.

"Я звертаюся до президента України, до керівництва Центральної виборчої комісії з проханням взяти на особливий контроль виборчий процес у Запорізькій області і конкретно в Бердянську", - сказав Свідло.

У свою чергу, кандидат у депутати Бердянської міської ради від партії ОПЗЖ, адвокат Роман Озюменко зазначив, що питання фальсифікації виборчого процесу в Бердянську "не просто підняте, воно вже стоїть перед судом". За його даними, за підписом голови обласної організації "За майбутнє" Віталія Сиволапа в Бердянську ТВК спочатку подали одні списки кандидатів в місцеві депутати, потім - невідомо звідки взялися інші. Причиною він назвав голосування за списки з порушенням гендерних квот, тобто весь список "повинен був злетіти з реєстрації".

"За майбутнє" в обхід Кодексу проголосували постанову, якою назвали порушення гендерної квоти технічною помилкою. І дали час партії виправити її та передати в комісію оновлені списки. Саме ця постанова зараз оскаржується в судовому порядку", - розповів Озюменко.

Він додав, що звернулися до суду для розгляду незаконних дій членів ТВК Бердянська. "Але хочемо і просимо, щоб президент України і Центральна виборча комісія вжили всіх заходів для того, щоб виборче право в містах Бердянську та Енергодарі було збережено для кожного жителя. А всі дії всіх членів виборчих комісій всіх рівнів проходили лише в правовому і законному ключі абсолютно для всіх кандидатів і всіх партій України", - підсумував адвокат, кандидат у депутати Бердянської міськради від ОПЗЖ.

Крім того, присутній на прес-конференції кандидат у депутати міста Енергодар від партії ОПЗЖ Андрій Шевчик розповів, що місцева комісія відмовила в реєстрації кандидату на посаду міського голови Енергодара Ігорю Бурносу.

"Кандидат на посаду міського голови міста Енергодар від партії ОПЗЖ Ігор Бурнос подав повний пакет документів для реєстрації в місцевій територіальній комісії у встановлений законом термін. Однак члени територіальної комісії Енергодара виявили технічну помилку в поданих документах і відмовили в реєстрації нашому кандидатові без права виправити помилку. ми вважаємо неприпустимими і, перш за все, незаконними такі дії Енергодарської ТВК, вимагаємо перегляду рішення і законною реєстрацію представника ОПЗЖ Енергодара Ігоря Бурноса в кандидати на посаду міського голови", - сказав Шевчик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

"Право і справедливість" перемогла на місцевих виборах у Польщі - результати екзит-полу IPSOS

На місцевих виборах у Туреччині з незначним відривом перемогли опозиціонери - результати

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА