Вибори
11:45 16.09.2020

Зеленський лідирує в президентському рейтингу, Бойко випереджає Порошенка - соцопитування

4 хв читати
Зеленський лідирує в президентському рейтингу, Бойко випереджає Порошенка - соцопитування

У президентському рейтингу лідирує нинішній президент Володимир Зеленський, якого готові підтримати на виборах 29% тих, хто визначився і має намір брати участь у голосуванні, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 3-6 вересня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка могли би проголосувати 15,5%, за п'ятого президента України Петра Порошенка - 14%, лідерку Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 9,3%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 6,4%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка, телеведучого, представника партії "Голос" Сергія Притулу та лідера партії "Українська стратегія", екс-прем'єра Володимира Гройсмана - по 3,6%. Рейтинг решти кандидатів нижчий за 3%. Не визначилися близько 14%.

Так, 35% опитаних задоволені діяльністю президента Зеленського, 57% - не задоволені. Діяльністю голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 23%, не задоволені - 55%, не змогли оцінити 23%. Роботою прем'єр-міністра Дениса Шмигаля задоволені 14%, не задоволені - 59%, не змогли оцінити - 27%. Найбільше серед органів центральної влади опитані не задоволені роботою Кабінету Міністрів України (73%) і Верховної Ради (76%).

Водночас, оцінюючи вплив ключових політиків/керівників відомств на рейтинги влади, респонденти порівняно краще оцінили роботу глави Разумкова: 25% вважають, що його діяльність позитивно впливає на популярність нинішньої команди влади, така сама кількість - протилежної думки. 18% вважають, що його робота не впливає на ці показники, 32% взагалі не змогли відповісти.

Також 13% опитаних вважають, що діяльність Шмигаля позитивно впливає на рейтинги влади, 32% - протилежної думки. 13% опитаних вважають, що діяльність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова позитивно впливає на рейтинги влади, 41% - протилежної думки.

10% опитаних вважають, що діяльність керівника Офісу президента Андрія Єрмака позитивно впливає на рейтинги влади, 32% - протилежної думки. 8% опитаних вважають, що діяльність глави фракції партії "Слуга народу" Давида Арахамії позитивно впливає на рейтинги влади, 28% - протилежної думки.

Лише 6% вважають, що діяльність генерального прокурора Ірини Венедіктової та директора НАБУ Артема Ситника позитивно впливає на рейтинги влади, третина - протилежної думки.

За даними соцопитування, серед силових відомств опитані найкраще оцінили діяльність армії: 51% - задоволені, 32% - не задоволені. Схвально роботу Національної гвардії оцінили 33% опитаних, протилежної думки - 43%, не змогли оцінити - 25%.

Зокрема, роботою поліції задоволені 26% опитаних, не задоволені - 63%. Діяльністю СБУ задоволені 23%, не задоволені - 50%, не змогли оцінити - 27%. МВС задоволені 20%, не задоволені - 63%, не змогли оцінити 17%. Генпрокуратурою задоволені 13%, не задоволені - 64%, не змогли оцінити 24%. Діяльністю судів задоволені лише 11%, не задоволені - 69%, не змогли оцінити 20%. Найменше опитані задоволені діяльністю НАБУ (Національне антикорупційне бюро), НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) і САП (Спеціальна антикорупційна прокуратура). Схвально про роботу цих органів говорили по 7-10% опитаних, протилежної думки - понад 60% респондентів.

Загалом 63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні півроку, швидше, погіршало. Лише 7% побачили поліпшення, 26% не відчули жодних змін.

Згідно з опитуванням, оцінюючи найближче майбутнє, 32% громадян не очікують жодних змін в економічному становищі України в наступні півроку, 43% - очікують погіршення, 15% - поліпшення. Також 57% переконані, що головною причиною, через яку може статися економічна криза цієї осені, є некомпетентність влади, 26% причину бачать у загостренні епідемії коронавірусу, 8% - у продовженні війни в Донбасі.

Зокрема, 45% опитаних вважають, що заходи, впроваджені владою щодо боротьби з коронавірусом, є оптимальними, 23% вважають їх занадто м'якими, 18% - навпаки, занадто жорсткими. Зазначається, що з квітня зростає кількість тих, хто вважає, що заходи боротьби з епідемією занадто м'які, при цьому зростає і кількість тих, хто вважає заходи занадто жорсткими.

Проте 61% опитаних, оцінюючи ризики від епідемії, бояться більше економічних наслідків цієї кризи, ніж захворювання, 29% - навпаки, більше бояться хвороби.

Учасниками опитування було населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 тис. респондентів. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА