Вибори
12:09 17.09.2020

У рейтингу партій на місцевих виборах лідирує "Слуга народу", на другому місці ОПЗЖ

2 хв читати
У рейтингу партій на місцевих виборах лідирує "Слуга народу", на другому місці ОПЗЖ

Серед українців, що визначилися з вибором на місцевих виборах і планують узяти участь у голосуванні, 16% підтримують партію "Слуга народу". Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", оприлюднені в четвер.

"Партію "Опозиційна платформа - За життя" підтримують 11,9%, партію "Європейська солідарність" - 11,3%, партію "Батьківщина" - 8,2%, партію "За майбутнє" - 5,8%", - зазначено у звіті фахівців.

Радикальну партію підтримують 4,7% респондентів, "УДАР Віталія Кличка" - 3,7%, ВО "Свобода" - 3,3%, партію Шарія - 2,8%, партію "Голос" - 2,2%, партії "Пропозиція" і "Перемога Пальчевського" - по 2,1%, партію "Наш край" - 2,0%, партію "Сила і честь" - 1,5%, партію "Самопоміч" - 1,2%. Сумарний рейтинг інших партій, що беруть участь у місцевих виборах і включених до списку для дослідження, - 21,2%.

У дослідженні представлено агрегований рейтинг партій на місцевих виборах, який являє собою суму всіх результатів політичних сил на виборах до обласної ради кожної області. Респонденти обирали зі списку, який був унікальним для кожної обласної ради (у Києві - міської ради). Сукупно до рейтингу потрапили 65 різних партій, з яких переважна більшість - місцеві партії, які балотуються до однієї або декілька обласних рад.

Зазначається також, що якщо на виборах до Верховної Ради України сумарний рейтинг п'яти основних партій, представлених у парламенті, становить 72%, то на місцевих виборах їхній агрегований показник - 50%. Порівняно з рейтингами політичних сил до Верховної Ради помітні електоральні втрати на місцевому рівні відчувають партії "Слуга народу", (26% "парламентського" рейтингу проти 16% "місцевого"), "Опозиційна платформа - За життя" (17% проти 12% ), "Європейська солідарність" (16% проти 11%), партія "Голос" (4% проти 2%), "Сила і честь" (4% проти 2%). Зате спостерігається приріст у таких партій як "За майбутнє", "УДАР" і "Пропозиція".

Опитування проводилося з 12 до 15 вересня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА