Вибори
14:59 21.10.2020

Мер Дніпра Філатов поступається лідеру "Громадської сили" Краснову – опитування

2 хв читати

Голова партії "Громадська сила" Загід Краснов лідирує в електоральних уподобаннях жителів міста Дніпро на виборах міського голови, про що свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром суспільного розвитку "Інтер-Акція".

Згідно з даними, оприлюдненими в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна", на запитання "За кого з цих кандидатів Ви би проголосували, якби вибори міського голови відбувались у найближчу неділю?", 33,2% серед тих, хто визначився з вибором, підтримали Загіда Краснова, який очолює партію "Громадська сила". Чинного міського голову Бориса Філатова підтримують 30,1% виборців.

З трикратним відставанням від лідерів перегонів іде кандидат від партії "Слуга народу" Сергій Риженко (10,5%) та Олександр Вілкул (8,7%). У інших потенційних кандидатів на крісло мера менше 5% голосів респондентів.

Таким чином, дніпрянам не уникнути другого туру голосування, оскільки жоден із кандидатів у першому турі не набирає більше половини голосів.

Відповідаючи на запитання "Якби в другий тур виборів міського голови вийшли наступні кандидати, то як би Ви проголосували?", 47,3% респондентів обрали Загіда Краснова, натомість 31,5% дніпрян проголосували б за Бориса Філатова, Але зважаючи, що майже чверть респондентів (21,2%) не визначилася зі своїм кандидатом, то обидва політики мають шанс покращити свій результат.

Щодо антипатій, лідером антирейтингу виявився Борис Філатов з 60,3% голосів "нелюбові" дніпрян, на другому місці його колишній опонент на виборах мера Олександр Вілкул з 47,6%, на третьому – Сергій Нікітін з 23,7%. Далі йдуть Сергій Риженко з 10,7%, Мгер Куюмчян з 10,3%. Загід Краснов з 9,5% голосів антирейтингу - на шостому місці. У інших потенційних кандидатів антирейтинг менше 8%. Отже, враховуючи високий антирейтинг діючого мера, його опонент Загід Краснов має всі шанси на перемогу.

Відповідаючи на запитання "За яку з цих партій Ви би проголосували, якби вибори міської ради відбувались у найближчу неділю?", 25,7% серед тих, хто визначився з вибором партії обрали партію "Громадська сила", на другому місті — "Пропозиція" з 22,6%. На третьому місці, з великим відривом від лідерів, йде президентська партія "Слуга народу" з 11,2%. На наступних сходинках партійного рейтингу — "Блок Вілкула" з 7,5%, "Опозиційна платформа – За життя" з 6,9%. На межі потрапляння в Дніпровську міську раду партії ВО "Батьківщина" з 4,8% та "Наш край" з 3,7%. Партія Шарія та "Європейська солідарність" втрачають шанси пройти до міської ради.

Опитування Центру суспільного розвитку "Інтер-Акція" проводилося на замовлення Інституту публічної політики та консалтингу "Інполіт" з 15 по 16 жовтня. Загалом опитано 3000 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

Українці відзначають зростання рівня корупції у 2023 році та покладають на керівництво країни відповідальність за її подолання - опитування

Більшість українців вважає неможливим досягнення справедливості в контексті війни без суду над воєнними злочинцями - опитування

Чернігівці більше довіряють в. о. мера та міськраді, ніж призначеним чиновникам - опитування "Рейтингу"

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

Близько половини українців скоротили витрати на будматеріали та товари для ремонту в 2023 р. - дослідження

78% учителів помітили в себе зростання тривоги, страху, смутку або гніву після початку повномасштабної війни - опитування

63% українців вважають, що держава не виконує своїх зобов'язань перед ветеранами - опитування

Більшість українців вважає, що російську мову має бути усунуто з офіційного спілкування - опитування КМІС

Зростання доходів очікує 41% опитаних СЕО за погіршення настроїв у 64% - ЄБА

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА