Вибори
14:11 15.07.2019

До ВР проходять п’ять партій, іще дві - на межі подолання бар'єра - опитування Центру Разумкова

3 хв читати
До ВР проходять п’ять партій, іще дві - на межі подолання бар'єра - опитування Центру Разумкова

 П'ять партій долають 5-відсотковий прохідний бар'єр на позачергових виборах до Верховної Ради України, ще дві політсили мають шанси пройти до парламенту з урахуванням статистичної похибки, свідчать результати соцдослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, найбільше виборців мають намір віддати свій голос за партію "Слуга народу" (31,8% усіх респондентів і 41,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився з вибором). За партію "Опозиційна платформа - За життя" мають намір проголосувати відповідно 9,7% і 12,5%, за партію "Голос" - відповідно 7% і 8,8%, за партію "Європейська солідарність" - відповідно 6,1% і 8,3%, за ВО "Батьківщина" - відповідно 6,1% і 7%.

З урахуванням статистичної похибки на межі проходження до ВР перебувають партії "Сила і честь", за яку готові проголосувати 3,7% і 4,6% опитаних (відповідно), і "Опозиційний блок" з підтримкою 3,% і 3,8% (відповідно).

Поки що не набирають достатньої кількості голосів для проходження до парламенту партія ВО "Свобода", за яку готові проголосувати 1,9% і 2,5% респондентів відповідно, Радикальна партія Олега Ляшка (2% і 2,4% відповідно), "Українська стратегія Гройсмана" (1,5% і 2% відповідно), партія "Громадянська позиція" (1,6% та 1,8% відповідно), партія "Об'єднання "Самопоміч" (1,5% та 1,4% відповідно) і "Партія Шарія" (1% і 1,2% відповідно). Решту партій мають намір підтримати менше ніж 1% виборців. Також на час проведення опитування 13,7% респондентів іще не визначилися, за кого голосувати.

Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" має в південному регіоні України (тут за неї планують голосувати 40,1% усіх опитаних) і в центральному регіоні (35,3%). Партію "Опозиційна платформа - За життя" найбільше підтримують на сході країни (20,5%) і на півдні (16,1%), те саме стосується й "Опозиційного блоку" (відповідно 6,4% і 5,0%).

За партію "Голос" найчастіше готові голосувати жителі західного регіону (13,6%), за партію "Європейська солідарність" - жителі заходу (9,9%) і центру (7%), за ВО "Свобода" - жителі західного регіону (5,2%).

Згідно з соцдослідженням, чим молодші респонденти, тим частіше вони готові голосувати за партію "Слуга народу" (її підтримка зростає від 20,9% серед тих, кому 60 і більше років, до 44,8% серед молоді віком від 18 до 29 років). Партія "Голос" має найменшу підтримку в старшій віковій групі (60 і більше років, де за неї готові проголосувати лише 3,6%, тоді як в інших вікових групах - від 6,9% до 9,9%. Електоральна підтримка партій "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина" та "Сила і честь" більше виражена в старших вікових групах.

Під час дослідження, проведеного з 5 по 11 липня 2019 року, опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей). Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА