Вибори
13:34 21.08.2020

До ВР проходять "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - опитування

2 хв читати

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і ВО "Батьківщина".

Такі дані всеукраїнського соціологічного опитування населення, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" з 8 до 15 серпня 2020 року, презентовані на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Згідно з опитуванням, якби вибори до ВР відбувалися найближчої неділі, то за "Слугу народу" проголосували б 26,7% опитаних, серед тих, хто визначився зі своїм вибором і має намір голосувати, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 21,3%, за "Європейську солідарність" - 12,5%, за ВО "Батьківщина" - 9,8%.

Крім того, за партію "Сила і честь" проголосували б 4,9% опитаних, за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка - 3,8%, за "Партію Шарія" - 3,6%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 3,3%. Решта набрали менше ніж 3%.

На запитання, чи пішли б люди на вибори до Верховної Ради, якби вони відбулися найближчим часом, 8,9% відповіли що безумовно ні, 7,3% - скоріше ні, 36% - скоріше так, 38,8% - безумовно так, 7,5% - не знають, а 1,5% відмовилися відповідати.

Що стосується партій, які наразі представлені в парламенті, то, на думку респондентів, "найбільш продумані й реалістичні рішення для припинення військового конфлікту на Донбасі та становлення світу" пропонує "Опозиційна платформа - За життя" - 20,9%, "Слуга народу" - 18,2%, "Європейська солідарність" - 11,3%, "Батьківщина" - 7,7%, "Голос" - 1,1%, 26,9% - жодна з партій, 15,1% - не змогли відповісти.

Що стосується партій, які наразі представлені в парламенті, то, на думку респондентів, "найбільш продумані й реалістичні рішення для економічного зростання та підвищення рівня життя" пропонує "Опозиційна платформа - За життя" - 17%, "Слуга народу" - 16,4%, "Батьківщина" - 11,2%, "Європейська солідарність" - 11,1%, "Голос" - 1%, 26,7% - жодна з партій, 17,1% - не змогли відповісти.

Під час опитування "Думка й погляди населення України, серпень 2020" було опитано 3012 респондентів, похибка вибірки 1,1-1,83%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА