Вибори
18:55 07.09.2020

Зеленському за 5-бальною шкалою українці в середньому довіряють на 2,8 бала - опитування Active Group

3 хв читати
Зеленському за 5-бальною шкалою українці в середньому довіряють на 2,8 бала - опитування Active Group

Президенту України Володимиру Зеленському за 5-бальною шкалою українці в середньому довіряють на 2,8 бала.

Згідно з даними опитування компаній Active Group і "Клубу експертів", презентованого у понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", на 5 балів рівень довіри до Зеленського оцінили 17,8% опитаних, на 4 бали - 15,7%, на 3 бали - 18,5%, на 2 бали - 12,9% і на 1 бал - 28,8%.

Середньозважена довіра до Офісу президента респондентів становить 2,64 бала. Так, на 5 балів довіру до ОП оцінюють 13,3% українців, на 4 бали - 15,2%, на 3 бали - 19,3%, на 4 бали - 14,8%, а 30,5% довіряють Офісу Зеленського тільки на 1 бал. При цьому керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку в середньому довіряють на 2,06 бала.

Кабінету Міністрів за 5-бальною шкалою опитані довіряють на 2,3 бала: від 3,2% на 5 балів до 32,4% - на 1 бал. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль отримав оцінку довіри в 2,17 бала.

Верховній Раді в середньому поставили оцінку довіри в 2,05, спікеру парламенту Дмитру Разумкову - 2,41 бала.

Офісу генерального прокурора респонденти довіряють на 1,96 бала, генеральному прокурору Ірині Венедіктовій - на 1,92 бала.

15% українців позитивно ставляться до підписаного президентом закону про легалізацію грального бізнесу і 14,4% - скоріше позитивно. 49,8% ставляться до нього категорично негативно і 13,1% - скоріше негативно.

50,4% опитаних проти того, щоб місцеві вибори в Україні переносили в разі посилення епідемії коронавірусу і ще 10,5% більше схильні до такої позиції. 18,9% вважають, що місцеві вибори слід переносити у такому разі і ще 10,5% - що скоріше потрібно переносити.

20,4% українців вважають, що Україна повністю незалежна і проводить власну політику, 31,5% - що Україна проводить переважно незалежну політику, але іноді піддається впливу, 24,2% вважають, що Україна переважно перебуває під зовнішнім впливом, але іноді проводить власну політику, а 15,2% - що Україна повністю управляє ззовні.

37,6% респондентів вважають, що найбільше на рішення української влади впливають міжнародні кредитори (МВФ), 35,4% назвали США, 32,6% - Європейський Союз, 26,6% - Російську Федерацію.

32,4% українців вважають, що точно є організації, які здійснюють неофіційне управління усім світом або значною його частиною, ще 32,4% - що можливо такі структури є, 13,1% категорично вважають, що таких організацій немає.

Лише 2,4% опитаних вважають, що система соціального забезпечення в сучасній Україні покращилася порівняно з періодом СРСР, 19,1% - що вона дещо покращилася, 23,4% вважають, що вона дещо погіршилася, а 23% - що значно погіршилася . Схожі оцінки українці дали системі охорони здоров'я, освіти і науки (хіба що 6% бачать значно поліпшення, а 15,7% - великі поліпшення, ніж у СРСР), державного управління, системі підтримки спорту й фізичної культури, системі правоохоронних органів,

30% респондентів вважають, що в Україні значно гірше з системою тарифів на опалення, воду, газ і квартплату порівняно з СРСР, 26,4% - що якоюсь мірою гірше, 8,2% бачать деякі поліпшення, і тільки 0,6% бачать суттєві поліпшення з тарифами.

54,9% українців не планували і не планують відпустки цього року, 8,2% мають намір поїхати або їздили на Чорне море, 7,1% - на власну дачу, 6% - до Карпат, 5,6% - за кордон, 4,9% - на Азовське море і тільки 0,2% - до тимчасово окупованого Криму.

Дослідження проводили 22-24 серпня 2020 року. Було опитано 1100 респондентів методом телефонного опитування на всій території України, крім окупованої частини Донбасу та Криму. Похибка вибірки: теоретична – за довірчої ймовірності 95% і відсотку відповідей 50% - +/-3,0%; відсотку відповідей у 25% і 75% - +/-2,6%; відсотку відповідей у 10% і 90% - +/-1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський обговорив із президентом Ліберії підготовку до Глобального саміту миру

Зеленський ветував закон про звільнення за неінформування про родичів у РФ і в окупації

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

За цей день нашим Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківської області - Зеленський

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Зеленський з огляду на ситуацію на Харківщині доручив перенести всі міжнародні заходи за його участю та опрацювати нові дати проведення

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА