Вибори
15:30 10.09.2020

40% українців негативно ставляться до обмежувальних заходів у школах - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
40% українців негативно ставляться до обмежувальних заходів у школах - опитування "Рейтингу"

Впровадження обмежувальних заходів для організації навчання в школах з нового навчального року оцінюють негативно 40% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"30% - ставляться до цього позитивно, 22% - нейтрально. Переважно більше тих, хто негативно ставиться до обмежувальних заходів серед опитаних, які проживають із дітьми до 17 років", - зазначено у звіті за підсумками опитування, оприлюдненого в четвер.

Водночас більше ніж половина опитаних вважають введені владою з вересня цього року протикарантинні правила в школах оптимальними - 51% опитаних. 24% респондентів вважають їх занадто жорсткими, 11% - занадто м'якими. Тих, хто вважає введені заходи жорсткими, більше серед батьків дітей дошкільного віку.

Обов'язкове носіння масок для учнів на перервах у школі підтримують 49%, 45% - проти такої ініціативи. Найбільше останніх серед тих, хто має дітей дошкільного та шкільного віку.

Збереження традиційної системи навчання з відвідуванням навчальних закладів в умовах пандемії підтримують 72% респондентів. 19% підтримують змішану форму (традиційну і дистанційну), тільки 5% - повністю дистанційну. Переважно більше тих, хто підтримує інноваційні підходи до навчання дітей, серед респондентів молодої вікової категорії (18-29 років) і жителів міст.

При цьому 74% опитаних вважають, що весняний карантин негативно вплинув на успішність навчання дітей у школах. 66% респондентів мають такі очікування і щодо навчання в новому навчальному році.

Опитування проводилося в період з 1 до 5 вересня 2020 року методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Майже половина українців не мають наміру брати відпустку у 2024 році - опитування Rakuten Viber

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА