Вибори
10:00 16.10.2020

Зеленський ініціював на 25 жовтня опитування українців щодо скорочення чисельності ВР, легалізації медичного канабісу та гарантій Будапештського меморандуму

2 хв читати
Зеленський ініціював на 25 жовтня опитування українців щодо скорочення чисельності ВР, легалізації медичного канабісу та гарантій Будапештського меморандуму

Президент України Володимир Зеленський запропонував українцям висловитися в день місцевих виборів 25 жовтня про те, чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради з 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

"Ось три фінальні запитання з опитування: чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300? Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих? Чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?" - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

При цьому він звернувся до людей, які підтримують опитування за цими пунктами: "Тоді приходь 25 жовтня на дільницю та дай нам знати твою думку! А в коментарях... можеш пропонувати запитання для наступних опитувань. Адже їх вирішення залежить саме від тебе!" - додав глава держави.

Як повідомлялося, 13 жовтня Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань. Говорячи про те, які буде запропоновано запитання, він сказав: "Про це пізніше".

14 жовтня Зеленський запропонував українцям, відповідаючи на перше запитання на всенародному опитуванні, висловитися про те, чи треба впроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

15 жовтня він оприлюднив друге запитання до громадян України: висловитися про те, чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА