10:39 15.01.2024

Генпрокурор України в Давосі: Важливими є спільні зусилля з розширення підтримки трибуналу щодо агресії та забезпечення його функціонування

2 хв читати

Український генеральний прокурор Андрій Костін наголошує на важливості спільних зусиль із розширення підтримки спеціального трибуналу щодо агресії та забезпечення його функціонування.

"Ми вже повідомили про підозру у вчиненні воєнних злочинів 477 особам, 77 осіб засуджено. Розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії - ключовий етап на шляху до створення Спецтрибуналу. І вкрай важливо, щоб наші спільні зусилля були спрямовані на розширення підтримки трибуналу та забезпечення його функціонування", - наводить слова генпрокурора пресслужба Офісу генпрокурора в понеділок.

За інформацією відомства, Костін у складі української делегації на World Economic Forum у Давосі взяв участь у четвертій зустрічі радників із національної безпеки та радників із зовнішньої політики лідерів держав щодо реалізації української Формули миру.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, під час панелі "Відновлення справедливості" учасники форуму почули свідчення українців, які пережили воєнні злочини, вчинені російськими військовими: 16-річного хлопця, чийого батька застрелили окупанти на його очах, молодої жінки, яка зазнала сексуального насильства з боку російського військовослужбовця.

"Ці люди заслуговують на справедливість. І саме заради них та інших постраждалих ми будуємо нашу мережу всеосяжної відповідальності за всі злочини агресора", - заявив генпрокурор.

За його словами, Формула миру забезпечує "міцну основу для створення дієвих міжнародних механізмів, які наблизять нас до перемоги - перемоги демократії над тиранією, верховенства права над правом сили".

"Ця перемога закладе фундамент для розширення і зміцнення євроатлантичної безпекової архітектури", - підсумував Костін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА