Вибори
12:25 27.02.2019

Юрій Бойко: Ми забезпечимо пенсіонерам гідну пенсію, яку вони заслужили

2 хв читати
Юрій Бойко: Ми забезпечимо пенсіонерам гідну пенсію, яку вони заслужили

Мінімальна зарплата має зрости до 7000 гривень, а мінімальну пенсію потрібно збільшити вдвічі, заявив співголова "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

"Зростання зарплат і пенсій не встигає за зростанням тарифів і цін. Влада рік за роком обдирає людей до нитки. Якщо така тенденція збережеться, і тарифи будуть рости безмежно, а доходи простих людей не встигатимуть за темпами інфляції - то ще п'ять років подібного знущання люди просто не витримають", - сказав політик журналістам, повідомляє прес-служба "Опозиційної платформи - За життя".

Опозиціонер зазначив, що пенсії в Україні майже в 2,5 рази нижче від найнижчої пенсії в державах Євросоюзу, а більше 40% пенсіонерів знаходяться за межею абсолютної бідності, заборгованість по зарплаті зросла вчетверо, і така катастрофічна ситуація спостерігається в усіх областях.

"Поки зарплати і пенсії не будуть встигати за інфляцією, зростанням цін на основні продукти, цінами на енергоносії - ситуація не вирішиться в позитивну для людей сторону. Якщо 40% пенсіонерів живуть за межею абсолютної бідності - то це, скоріше, пенсійний геноцид, а не пенсійна реформа. Розмір прожиткового мінімуму слід переглянути - зараз він удвічі нижче реально необхідного, зарплати і пенсії - підвищити, регулювання державою цін на соціальні товари - повернути", - заявив він.

Політик переконаний, що ресурсну базу бюджету можна значно збільшити за рахунок корекції макропрогнозу і скорочення неефективних статей витрат, наприклад, на силовиків.

"Наші пропозиції щодо збільшення видатків бюджету для соціальних напрямків по збільшенню зарплат і пенсій мають цілком реалістичний характер і ґрунтуються на відповідних пропозиціях щодо розширення його ресурсної бази. Зокрема, збільшення її на 140 млрд грн. Ми будемо домагатися змін до бюджету, щоб повернути людям гідний рівень зарплат і пенсій", - зазначив Ю.Бойко.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА