Вибори
12:02 23.11.2020

"Слуга народу" посіла лідируючі позиції у 16 областях України - аналіз "Рейтингу"

2 хв читати
"Слуга народу" посіла лідируючі позиції у 16 областях України - аналіз "Рейтингу"

Політична партія "Слуга народу" на місцевих виборах посіла 1-3 місця у 16 областях України, свідчать дані моніторингу виборів Соціологічної групи "Рейтинг".

Так, сукупна підтримка п'яти парламентських партій на поточних виборах становить 51% (на виборах до Верховної Ради 2019 року вони отримали 78%). При цьому в областях, де були представлені потужні місцеві партії, парламентські партії отримали набагато більшу підтримку на місцевих виборах.

Аналіз свідчить, що партія "Слуга народу" посіла лідируючі позиції (1-3 місця) у Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Партія "Опозиційна платформа - За життя" отримала високі результати у регіонах півдня та сходу, а також у Сумській області. Партія "Європейська солідарність" посіла високі позиції рейтингу в регіонах Галичини, Житомирської, Київської, Рівненської, Чернівецької областях та Києві.

Партія "За майбутнє" також зафіксувала лідерські позиції на Волині, в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Полтавській областях. А "Батьківщина" отримала високі результати в Кіровоградській, Івано-Франківській, Закарпатській, Полтавській і Чернівецькій областях.

У партії "Наш край" високі позиції у Луганській, Житомирській, Чернігівській та Миколаївській областях, ВО "Свобода" - в Івано-Франківській і Тернопільській, "Радикальної партії Ляшка" - Чернігівській області, в "УДАР" - у Києві, "Пропозиції" - в Дніпропетровській області.

Крім того, місцеві партії стали переможцями у Вінницькій ("Українська стратегія Гройсмана"), Закарпатській ("Рідне Закарпаття"), Полтавській ("Довіра"), Харківській ("Блок Кернеса - Успішний Харків"), Хмельницькій ("Команда Симчишина"), Черкаській (ВО "Черкащани" та Чернігівській ("Рідний дім") областях. Також на лідерських позиціях - у Херсонській ("Нам тут жити!"), Хмельницькій ("За конкретні справи") і Чернівецькій ("Єдина Альтернатива") областях.

Згідно з аналізом результатів місцевих виборів, активність виборців у західних регіонах була вище, ніж у південно-східних. Наприклад, якщо в Тернопільській і Львівській областях активність виборців 25 жовтня становила майже 44%, то в південно-східних прийшли на вибори лише приблизно третина.

Зазначається, що за агрегованим рейтингом партій на місцевих виборах умовний бар'єр у 5% подолали партії "Слуга народу" (14,5%), "Європейська солідарність" (13,7%), "Опозиційна платформа - За життя" (12,5%), "За майбутнє" (8,6%) і "Батьківщина" (8,5%). Відсотки розраховані від загальної кількості голосів виборців, які підтримали партії.

У свою чергу політсилу "Наш край" загалом підтримали 3,9%, ВО "Свобода" - 3,3%, "Радикальну партію Ляшка" - 2,4%, партію "Сила і честь" - 2,4%, "УДАР Віталія Кличка" - 2%, партію "Пропозиція" - 2,2%, "Голос" - 1,7%, "Партію Шарія" - 1,4%, "Перемогу Пальчевського" - 0,8%. Сумарний рейтинг інших (переважно місцевих) партій становить приблизно 22%.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА