00:44 22.02.2024

Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ презентувало документальний фільм "Опір і Єдність"

2 хв читати
Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ презентувало документальний фільм "Опір і Єдність"

У Центральному будинку офіцерів ЗС України 21 лютого Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил презентувало документальний фільм "Опір і Єдність. Історики пояснюють, як не втратити майбутнє".

Фільм "Опір і єдність" створено Управлінням стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ та Медіацентром до чергових роковин російсько-української війни та широкомасштабного вторгнення.

"Фільм є ретроспективою історії російсько-українського протистояння та критичним аналізом ворожої пропаганди, спрямованої на заперечення української державності. Фільм має на меті засвоєння уроків минулого та усвідомлення викликів, що стоять перед Україною", - розповіли у Страткомі.

У фільмі взяли участь історики та дослідники минулого: історик, кандидат історичних наук, головний редактор ютуб-каналу "WAS" Едуард Андрющенко; журналістка, авторка ютуб-каналу "Обличчя незалежності" Дарка Гірна; історик, сержант ЗСУ Вахтанг Кіпіані; письменник, автор ютуб-каналу "Історія для дорослих" Олег Криштопа; кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник НДЦ гуманітарних проблем Збройних сил України, співавтор і ведучий ютуб-каналу "Історія без Міфів" Владлен Мараєв.

Учасники фільму розвінчують історичні міфи, створені ворогом; розповідають про багатовікову історію спротиву України імперії; пояснюють важливість створення нової символіки українського війська та героїзації борців за волю й незалежність, увічнення їх пам'яті в топоніміці та свідомості громадян; вказують на звитяжні сторінки української історії та на минулі помилки.

Управлінням стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ наголошує на актуальності фільму напередодні десятої річниці протистояння з Росією та другої річниці повномасштабного вторгнення.

"Розуміння історичного контексту стає ключовим для майбутнього планування, оскільки ворог атакує не лише на полі бою, а й через псевдоісторичні наративи. Стратегічна комунікація має вирішальне значення для зміцнення національної ідентичності та єдності перед викликами сьогодення, визначаючи загальну мету: формування стратегічних наративів, які посилюють українську ідентичність як держави та народу", - вказали у Страткомі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА