Вибори
13:25 18.07.2019

"Слуга народу" заявляє про брудні технології і факти фізичної агресії проти її кандидатів на округах

2 хв читати

Партія "Слуга народу" заявляє про використання брудних технологій та агресію із застосуванням фізичної сили з боку конкурентів щодо своїх кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах.

"Найбільш поширеними є створення масштабних мереж для підкупу виборців, роздавання грошей і продуктових наборів. Також конкуренти вдаються до залякування і телефонних погроз, вистежування кандидатів під будинками, де вони живуть тощо. Щодня штаб партії отримує інформацію про факти знищення агітаційної продукції і білбордів у всій країні", - йдеться в повідомленні прес-служби партії в понеділок.

Керівник виборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко розцінює такі дії опонентів як "конвульсії старої системи". "Коли немає інструментів для чесної конкуренції, в хід ідуть брудні технології. Ми проходили це під час президентської кампанії і переможемо зараз. У нас достатньо сил, щоб вистояти в цій боротьбі. А оцінку діям наших опонентів українці дадуть 21 липня", - заявив він.

У партії виділили низку найбільш кричущих порушень:

Округ №182. У центрі Херсона увечері 8 липня невідомі спалили автомобіль довіреної особи кандидата в депутати від "Слуги народу" Павла Павліша. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Головною версією подій слідчі вважають професійну діяльність потерпілого.

Округ №190. 13 липня в місті Шепетівці Хмельницької області троє чоловіків, які назвали себе "представниками кримінального світу", погрожували вбивством кандидату від партії Олексію Жмеренецькому, якщо він не зніме свою кандидатуру з виборів. Встановити особи підозрюваних допомогли камери спостереження. Зловмисників затримано. Відкрито кримінальне провадження за ст. 129 КК України (погроза вбивством).

Округ №58. В офісі кандидата від "Слуги народу" Віктора Романюка в Маріуполі виявили пристрій для прослуховування, було викликано поліцію.

Округ №105. 13 червня в Щасті Луганської області представник кандидата в народні депутати від "Опозиційною платформи - За життя" Сергія Медведчука Микола Онищенко з групою побив керівника штабу партії Романа Політова і волонтера.

Округ №154. Спалили авто волонтера, який розвозив агітаційну продукцію, всі рекламні матеріали партії було знищено.

Округ №198. Вночі 13 липня в селі Степанки Черкаської області, де балотується кандидат від "Слуги народу" Наталія Д’яченко, спалили автомобіль агітатора.

Округ №194. 12 липня в Черкасах було здійснено напад на штаб кандидата в народні депутати від партії Любові Шпак. До офісу увірвалися п'яні молоді люди з погрозами фізичної розправи над працівниками штабу. До цього 4 липня до виборчого штабу особисто вривався Дмитро Кухарчук.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА