Вибори
07:22 08.04.2019

"Нацдружини" проведуть пікет біля Оболонського управління поліції Києва з вимогою розслідувати підкуп виборців, виявлений ними в день голосування

2 хв читати
"Нацдружини" проведуть пікет біля Оболонського управління поліції Києва з вимогою розслідувати підкуп виборців, виявлений ними в день голосування

Активісти громадських організацій "Національні дружини" і "Національний моніторинг" мають намір у понеділок уранці провести біля Оболонського управління поліції Києва публічну акцію з вимогою почати кримінальне провадження за фактом виявлення в день голосування на виборах президента України 31 березня їх спостерігачами ознак підкупу виборців .

"У ході першого туру голосування 31 березня 2019 р за виборами спостерігали близько 1300 офіційних спостерігачів від цих організацій ("Нацдружини" і "Нацмоніторинг"- ІФ). Ними були виявлені сотні фактів порушень виборчого законодавства, але головним результатом спостереження стало виявлення ознак масового і організованого підкупу виборців з боку штабів кандидата і чинного президента Петра Порошенка, що вплинуло на загальний результат голосування в першому турі", - заявляють у "Нацдружинах" і "Нацмоніторінгу".

Зокрема, йдеться в інформації, в Києві в день голосування спостерігачі від громадських організацій виявили ознаки роботи так званих "пірамід", які здійснювали підкуп виборців у різних районах міста.

"В Оболонському районі Києва були оформлені акти про порушення законодавства, чотири рази викликалася поліція, з яких відреагували представники поліції тільки один раз. До того ж, поліцією не було порушено кримінальну справу, відомості про це не внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань", - стверджують активісти.

У зв'язку з цим, а також тим, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков публічно обіцяв зробити все необхідне для недопущення фальсифікацій на виборах президента, в організаціях вимагають "від вертикалі МВС, яка починається зі слідчого Оболонського райуправління Нацполіції і закінчується міністром МВС", зареєструвати кримінальне провадження за ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму).

"Ми будемо вимагати порушити кримінальну справу і розслідувати її належним чином ... Якщо Національна поліція буде відмовлятися виконати наші вимоги, ми того ж дня будемо звертатися з відповідною заявою до суду, в якій будемо просити зобов'язати поліцейських порушити справу", - підкреслюють в громадських організаціях.

ГО "Національні дружини" і ГО "Національний моніторинг" анонсували початок акції у Оболонського управління поліції (вул.Маршала Малиновського, 2-А) на 9.45 понеділка, 8 квітня.

Чергові вибори президента України відбулися в Україні 31 березня. За підсумками голосування шоумен Володимир Зеленський і діючий президент України Петро Порошенко заручилися найбільшою підтримкою виборців - 30,24% і 15,95% голосів відповідно.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" в Шевченківському районі Києва

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА