Вибори
13:10 24.07.2019

Харківська поліція зареєструвала 59 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборами

2 хв читати
Харківська поліція зареєструвала 59 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборами

Від початку виборчої кампанії до поліції Харківської області надійшло 633 заяви про порушення закону "Про вибори народних депутатів України".

"Із них (заяв - ІФ) 466 - надійшли до поліції з початку виборчої кампанії та до 21 липня, 147 - безпосередньо в день проведення виборів, 20 - протягом 22 та 23 липня. За 260 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Переважно повідомлення стосувалися проведення незаконної агітації, псування бюлетенів, конфліктних ситуацій на дільницях, мінувань виборчих дільниць тощо.

Станом на 24 липня слідчі підрозділи ГУНП у Харківській області зареєстрували загалом 59 кримінальних проваджень. Із них 17 - за ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму або діяльності офіційного спостерігача), 1 - за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму), 12 - за ст.160 (підкуп виборця, учасника референдуму).

Крім того, 19 справ відкрито за ст. 296 (хуліганство), 1 - за ст. 185 (крадіжка), 3 - за ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня), 1 - за ст. 186 (грабіж), 2 - за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності), 1 - за ст. 356 (самоправство), 1 - за ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), 1 - за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Із них у день виборів до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено вісім відомостей про події з ознаками кримінальних злочинів.

Нині два провадження, які були відкриті за ч. 3 ст. 157 та ч. 1 ст. 157 КК, закрито на підставі ч. 1 п. 2 ст. 284 КПК України. Одне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 160 КК, передано за підслідністю до територіального управління ДБР у Полтаві.

В інших 56 кримінальних провадженнях досудове розслідування триває.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА