Вибори
15:55 30.07.2019

Поліцейські взяли під охорону приміщення з документами ОВК №50 в Покровську, де тривають протести через порушення на виборах

2 хв читати
Поліцейські взяли під охорону приміщення з документами ОВК №50 в Покровську, де тривають протести через порушення на виборах

За рішенням окружної виборчої комісії (ОВК) №50 в Покровську (Донецька обл.) будівлю, де міститься виборча документація, було передано під охорону поліцейських, і правоохоронці забезпечуватимуть охорону до моменту відновлення роботи комісії, повідомляє обласний главк поліції.

"На сьогодні комісія не працює. Збереження виборчої документації забезпечують підрозділи поліції. Біля ОВК №50 продовжують перебувати громадяни, які висловлюють недовіру до результатів виборів. Порушень громадського порядку немає", - повідомляє у вівторок удень прес-служба поліції Донецької області.

Згідно з інформацією, на місці чергують група реагування та слідчо-оперативна група Покровського відділу поліції, які реагують на звернення громадян.

"Доступ до приміщення буде відкрито, коли комісія відновить свою роботу", - додали в главку.

Також в облполіції нагадали, що стосовно інформації про можливі порушення виборчого законодавства триває досудове розслідування за ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права, що вплинуло на результати виборів).

Як повідомлялося, протестна акція триває поблизу будівлі ОВК №50 із понеділка, 22 липня, внаслідок чого виборча комісія №50 не працює. "Спостерігачі на окружній виборчій комісії №50 виявили ознаки порушень виборчого процесу, через що у будівлі ОВК розпочалася протестна акція. Учасники протесту встановили намети, а також почали споруджувати шини", - повідомляли тоді в Громадянській мережі "ОПОРА".

23 липня до Покровска було направлено вертоліт зі складу сил авіапідтримки Міністерства внутрішніх справ України для стабілізації ситуації під час підрахунку голосів у ОВК №50. "Для стабілізації ситуації у ОВК № 50 у Покровську під час підрахунку голосів і недопущення ускладнення оперативної ситуації прийнято рішення перекинути туди повітрям резерви груп спецпризначення Нацполіції зі складу сил авіапідтримки", - повідомляли ввечері 23 липня на сторінці МВС України у соцмережі Facebook.

21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА