Вибори
15:24 19.07.2019

Проведені НАБУ і САП у п'ятницю обшуки не мають стосунку до "Євросолідарності" і Порошенка, але спрямовані на їх дискредитацію - заява партії

3 хв читати
Проведені НАБУ і САП у п'ятницю обшуки не мають стосунку до "Євросолідарності" і Порошенка, але спрямовані на їх дискредитацію - заява партії

Партія "Європейська солідарність" заявляє, що слідчі дії (обшуки), які в п'ятницю проводять детективи НАБУ і прокурори САП у приміщеннях АТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортклубі "5 елемент" (Київ), є провокацією, спрямованою на дискредитацію політсили і її лідера - п'ятого президента України Петра Порошенка, хоча не мають до них жодного стосунку.

"Партія "Європейська солідарність"заявляє, що в останній день перед виборами (позачергові вибори нардепів 21 липня - ІФ) ми спостерігаємо за зрежисованим спектаклем, який має на меті дискредитацію нашої політичної сили і її лідера. Наголошуємо, що слідчі дії, які відбуваються сьогодні, не мають жодного стосунку ні до "Європейської солідарності", ні до Петра Порошенка", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій у п'ятницю вдень.

Як підґрунтя, що підтверджує висновки про провокаційне проведених слідчих дій, у "Євросолідарності" звернули увагу на те, що вони відбуваються в присутності телекамер, "які очевидно потрібні для організації політичної "картинки".

"Вважаємо, що саме це є головною метою такої "слідчої активності". Зокрема, першими прибули на місце проведення "слідчих дій" телекамери тих телеканалів, за якими стоять (голова політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор - ІФ) Медведчук, (лідер партії "Опозиційний блок" Євген - ІФ) Мураєв і (бізнесмен Ігор - ІФ) Коломойський, які, очевидно, і є замовниками відповідної провокації", - йдеться в заяві.

Узагальнюючи свої підозри, в партії наголосили, що коли такі заході проводять таким чином в останній день виборчої кампанії, "не лишається жодних сумнівів, що це є виключно брудною політичною технологією, спрямованою проти "Європейської солідарності". І мета цього - зупинити рух України до ЄС і НАТО".

У політичній силі зазначили, що завжди виступали за ефективну діяльність антикорупційних органів, проте їхня діяльність має бути ефективною і відбуватися поза політичним впливом.

Як повідомлялося, вранці 19 липня НАБУ повідомило, що детективи бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП проводять обшуки в приміщеннях ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортивному клубі "5 елемент" (Київ).

"Слідча дія санкціонована і проводиться в межах розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ, які у 2015-2018 роках, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191 КК України", - повідомили в прес-службі бюро.

У свою чергу прес-служба корпорації "Богдан" у поширеному в п'ятницю прес-релізі заявляє про "надуманість і безпідставність" дій НАБУ. "Компанія заявляє про надуманість і безпідставність звинувачень НАБУ і розглядає організацію слідчих дій як політично мотивований тиск", - наголошується в повідомленні.

Згідно з Єдиним держреєстром юр- і фізосіб кінцевими бенефіціарами спортивного клубу "5 елемент" (ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Монітор", Київ) є п'ятий президент України Петро Порошенко (55%), народний депутат Ігор Кононенко (35%) і екс-перший заступник секретаря РНБО, який знову очолив корпорацію "Богдан", Олег Гладковський (10%).

Станом на перший квартал 2019 року серед акціонерів автокомпанії - ЗНВКІФ "Богдан Капітал" (23,54% статутного капіталу), ТОВ "Хюндай Мотор Україна" (13,38%), ЗНВКІФ "Бриз" (15,64%), ТОВ "Мега Авто Логістик" (10,74%), ТОВ "Богдан Індустрія" (9,47%) і Hesutu Limited (6,9%)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Порошенко привіз морпіхам на Південь FPV-дрони і квадроцикли для евакуації поранених

Порошенко в Одесі передав вантажівки та гідрокостюми підрозділам, які прикривають узбережжя

Порошенко везе на фронт 2 тисячі FPV-дронів

Порошенко на замовлення військових механіків передає у бригади пересувні майстерні 12-03-2024

Снаряди, Taurus, F16: Порошенко на Конгресі ЄНП закликав союзників дати Україні все, що треба для перемоги

"Європейська солідарність" закликає владу скасувати заборону на міжнародну діяльність опозиції - заява партії

Порошенко закликає прискорити будівництво фортифікаційних споруд і купує екскаватори для їх зведення

Суд у РФ вирішив стягнути на користь держави акції липецької фабрики "Рошен" і заборонити в Росії діяльність Порошенка

Порошенко не візьме участі в Мюнхенській конференції з безпеки через відмову Стефанчука підписати розпорядження на відрядження

Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА