Вибори
09:41 22.04.2019

"Свобода" залишається національною опозицією до президента, спроби компромісів із Москвою означатимуть втрату владою легітимності - Тягнибок

2 хв читати

У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" заявляють, що залишаються національною опозицією до новообраного глави держави і що будь-які його спроби пошуку компромісу з РФ, зміни в геополітичному курсі України та національній політиці наражатимуться на жорстку відсіч.

"«Свобода» заявляє - ми залишаємося національною опозицією. Тепер вже до майбутнього президента Зеленського. Чітко окреслюємо межі національних інтересів, переходити які влада не має права. По-перше, президент - це верховний головнокомандувач. У країні продовжується війна. Будь-які спроби піти на гнилі компроміси з Москвою будуть означати негайну втрату владою своєї легітимності. Таку владу нація змете", - написав голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок на своїй сторінці в соцмережі Facebook у ніч на понеділок.

По-друге, за його словами, президент відповідає за зовнішню політику, тому "не лише відкритий розворот геополітичного курсу України, але і мовчазний саботаж підтримки міжнародної антимосковської коаліції будуть наражатися на жорстку протидію суспільства, яке ще в 2014 році зробило свій цивілізаційний вибір".

Лідер "Свободи" також заявляє, що політсила даватиме відсіч будь-яким посяганням на національну ідентичність і державний статус української мови, процес декомунізації та відновлення української історичної пам'яті. По-четверте, за його словами, категорично неприйнятним є збереження впливу олігархів, тому будь-які зв'язки президента або його оточення з олігархами "можуть стати початком кінця нової влади".

О.Тягнибок заявив, що "Свобода" не змагатиметься за посади і лояльність до нової влади. "Ми не бачимо в нового президента якостей, необхідних для протистояння колосальним викликам, які стоять перед Україною", - зазначає лідер партії, наголошуючи, що "розвиток та процвітання України залежатиме в першу чергу від громадян".

Лідер "Свободи" також вважає, що ці вибори не стали конкуренцією ідей, програм та бачень майбутнього, а успіх на виборах, на його думку, "все ще дають великі гроші, безчесні маніпуляції та замовні шоу". Крім того, політик зазначає, що результат виборів "було запрограмовано багаторічною бездарною діяльністю найвищих органів влади", у зв'язку з чим більшість українців проголосувала за зміни, "але який напрям цих змін і чи будуть ці зміни взагалі - питання відкрите". "Низка заяв В.Зеленського викликала ще більше запитань, ніж відповідей. Він залишається абсолютно непрогнозованою фігурою", - заявив він.

"Все в наших руках. Націоналісти єдині, хто здатний зупинити реванш. І вирішальними будуть майбутні парламентські вибори", - зазначив О.Тягнибок.

Як повідомлялося, за підсумками обробки 90,1% електронних протоколів, за кандидата в президенти України В.Зеленського проголосували 73,17% виборців, нинішній президент Петро Порошенко набирає 24,5% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На Сумщині Зеленський нагородив людей, завдяки яким тримається регіон під час повномасштабної війни

Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії підготовку двосторонньої безпекової угоди

Данілова буде переведено на інший напрямок - Зеленський

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

Зеленський відзначає нові результати у відносинах з партнерами в ЄС

За тиждень Росія застосувала проти України майже 190 ракет, 140 "шахедів" і майже 700 авіабомб

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії посилення ППО та двосторонню безпекову угоду

Повідомлення про причетність ІДІЛ до теракту в Москві могло бути фейком - Радіо Свобода

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА