Вибори
02:39 22.04.2019

Дуда запросив Зеленського до Польщі

2 хв читати

Президент Польщі Анджей Дуда привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України і запросив його відвідати Польщу.

"Президент Анджей Дуда під час телефонної розмови привітав українського обраного президента Володимира Зеленського і запросив його до Польщі", - йдеться в повідомленні Канцелярії президента Польщі на сторінці в мікроблозі Твіттер в неділю.

Крім того, як повідомляє польський канал TVPInfo, президент А.Дуда побажав президенту В.Зеленському "успіхів у служінні українському народу" і висловив сподівання, що він виведе "польсько-українські відносини на новий етап".

"Цей вибір є вираженням очікувань українського суспільства щодо значного прискорення дій органів державної влади щодо реформування політичної та економічної сфери країни та гарантування безпеки і стабільності в Україні", - написав президент Польщі.

Також польський лідер висловив переконання, що обрання В.Зеленського президентом України підтвердить закріплення євроатлантичного курсу української держави. "Польща послідовно підтримуватиме Україну на шляху до Європи та євроатлантичної спільноти", - йдеться у повідомленні.

А.Дуда також відзначив готовність Польщі надалі всебічно допомагати Україні у сфері безпеки та реформ. "Ви можете розраховувати на мою особисту участь у цьому питанні. Наші держави мають стати прикладом партнерства в регіоні, зміцнення дружніх відносин і формування взаємної згоди", - сказав польський президент.

Крім того, він висловив переконання в тому, що побудові дружніх відносин також послужить новий погляд на тлумачення нещодавньої спільної історії України та Польщі.

"Я глибоко вірю, що ваш термін повноважень принесе позитивний прорив", - сказав А.Дуда.

Він наголосив, що Польща і Україна пов'язані симпатією і спільною історією. "Поляки завжди люб'язно спостерігали за демократичними і проєвропейськими змінами в Україні. Ми постійно демонструємо Україні солідарність перед обличчям російської агресії. Ми не припиняємо зусиль, щоб наблизити її до європейських і євроатлантичних структур", - написав А.Дуда.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА