15:26 02.05.2024

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

1 хв читати
У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Європейський Союз проведе перший в історії двосторонніх відносин із Києвом Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості.

Як повідомляє в четвер пресслужба Зовнішньої дипломатичної служби, захід відбудеться в понеділок, 6 травня. "Метою форуму є зміцнення співпраці між європейською та українською оборонною промисловістю та допомога Україні в отриманні можливостей у пріоритетних галузях, яких Україна потребує найбільше, - протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники. Форум оборонної промисловості ЄС-Україна є першим конкретним кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії та важливою частиною ширшої підтримки ЄС України в її боротьбі за суверенітет, свободу і незалежність проти агресивної війни Росії", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що в заході візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій з метою зміцнення оборонно-промислового співробітництва між ЄС та Україною. Форум організовано за підтримки Бельгійського головування в Раді ЄС та Європейської асоціації аерокосмічної, охоронної та оборонної промисловості.

ЄС буде представлений високим представником з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем і комісаром Тьєррі Бретоном. Від Бельгії участь візьме міністр оборони Людивін Дедондер, від України - міністр стратегічних галузей України Олександр Камишін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА