Вибори
16:46 12.11.2012

У разі звернення ЦВК до Генпрокуратури щодо дій "Беркута" в 132-му окрузі їм буде надано правову оцінку

2 хв читати

У разі звернення до прокуратури Центральної виборчої комісії щодо дій співробітників "Беркута" на 132-му виборчому окрузі в Первомайську (Миколаївська область) їм буде надано правову оцінку, заявляє генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Дії "Беркута" - це було виконання рішення суду, це не були самостійні дії міліції", - сказав В.Пшонка в понеділок на брифінгу в Києві.

"Це справді неприпустимий конфлікт, і надалі такого не повинно бути. Це негативна практика і негативна подія", - сказав він.

На переконання генпрокурора, таких випадків не повинно бути.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде надано правову оцінку діям співробітників спецпідрозділу "Беркут" на цьому окрузі, В.Пшонка сказав: "Якщо Центральна виборча комісія направить матеріали до прокуратури, то буде надано правову оцінку".

Як повідомлялося, за даними опрацювання 100% електронних протоколів, в окрузі №132 переміг кандидат від опозиції Аркадій Корнацький, який набрав 39,66% голосів. Його конкурент - представник Партії регіонів Віталій Травянко - отримав 34,09%. Однак пізніше ЦВК оприлюднила нові дані, згідно з якими А.Корнацький програв В.Травянку: кількість голосів у представника опозиції залишилася без змін, а в кандидата від Партії регіонів показник зріс до 39,97%.

Протоколи з окружкому в Первомайську за рішенням суду вилучали співробітники виконавчої служби в супроводі "Беркута". Прихильники різних кандидатів перешкоджали вилученню бюлетенів, були сутички, застосовувався сльозоточивий газ.

5 листопада ЦВК ухвалила постанову про те, що в п'яти одномандатних округах встановити результати волевиявлення громадян неможливо, у зв'язку з чим Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити в цих округах повторні вибори. Це стосується округів №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №223 (Київ Шевченківський район).

7 листопада на офіційному сайті президента України було оприлюднено інформацію про те, що В.Янукович прийняв рішення про звільнення В.Травянка з посади заступника голови Миколаївської облдержадміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА