00:39 28.02.2024

Німецька поліція затримала екс-активістку RAF Даніелу Клетт

2 хв читати
Німецька поліція затримала екс-активістку RAF Даніелу Клетт

Німецька поліція заарештувала Даніелу Клетт, підозрювану екс-активістку ультралівого угруповання "Фракція Червоної Армії" (RAF), повідомляє CNN у вівторок.

Даніелу Клетт заарештували в Берліні після того, як вона десятиліттями переховувалася від звинувачень у збройному пограбуванні та замаху на вбивство, повідомили у вівторок у берлінській прокуратурі.

Арешт стався після того, як два тижні тому в передачі "Холодна справа" (Aktenzeichen XY), у якій поліція звернулася із закликом надати інформацію про трьох членів угруповання, які дотепер перебувають на волі, було дано 250 відгуків.

Маркус Хойслер, прокурор у цій справі, підтвердив, що затримана в понеділок жінка, якій зараз 65 років, була Клетт. Вона, а також двоє інших членів групи, що залишилися на волі, Буркхард Гарвег і Ернст-Волькер Штауб, належать до так званого "третього покоління" RAF.

Засноване Андреасом Баадером і Ульріке Майнхоф, перше покоління ліворадикальної RAF у період свого розквіту в 1970-х роках скоїло щонайменше 33 убивства німецьких чиновників, поліцейських, бізнесменів і американських солдатів, а також захопило безліч заручників.

Звинувачення, висунуті Клетту, а також Гарвегу і Штаубу, стосуються збройних пограбувань на мільйони євро і щонайменше одного замаху на вбивство, скоєних у період з 1999 по 2016 рік.

Але ці злочини були скоєні вже не від імені RAF: група припинила своє існування 1998 року, надіславши до офісу Reuters у Кельні анонімного листа, в якому члени, що залишилися, заявили, що "міська партизанська група у вигляді RAF пішла в історію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА