18:30 01.11.2021

У Харкові "ОПОРА" виявила фальсифікації протоколів на користь Терехова ще на 9 дільницях

2 хв читати
У Харкові "ОПОРА" виявила фальсифікації протоколів на користь Терехова ще на 9 дільницях

Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" виявили сфальсифіковані протоколи підрахунку голосів на дев'яти дільницях у Новобаварському районі Харкова.

"У результаті (фальсифікацій - ІФ) кількість голосів у кандидатів Костянтина Немічева і Олександра Скорика зменшилася на 160 і 237 відповідно, а в (Ігоря - ІФ) Терехова збільшилася на 397 голосів...",- повідомляється на сайті Опори.

Представники мережі були спостерігачами на 19 дільницях у Новобаварському районі та отримали протоколи підрахунку голосів у дільничних виборчих комісіях. Порівнявши ці протоколи з протоколом тервиборчкому, спостерігачі встановили, що на дев'яти дільницях було сфальсифіковано протоколи про результати виборів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, який балотується від "Блоку Кернеса - Успішний Харків". Порушення було виявлено на ділянках №631180, 631193, 631197, 631201, 631205, 631211, 631177, 631189, 631200.

В "ОПОРІ" зазначають, що, як правило, на тих дільницях, де в протоколі ТВК зазначено, що Скорик і Немічев набрали 0 або 1 голос, у протоколах ДВК, які отримали спостерігачі, кількість голосів, відданих за цих кандидатів, була значно більшою.

Раніше в понеділок спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова (+70 голосів) на виборчій дільниці №631675 в Основ'янському районі Харкова.

За всіма виявленими фактами фальсифікації протоколів підрахунку голосів "ОПОРА" написала заяву до поліції.

Як повідомлялося раніше, згідно з результатами екзитполу, проведеного на замовлення Комітету виборців України соціологічним центром Human Research і компанією New Image Marketing (обидва входять до Харківської соціологічної мережі), в першому турі висуванця "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова підтримали 53,8% тих, хто проголосував. Його найближчого конкурента, самовисуванця Михайла Добкіна - 24,5%. Сам Добкін скептично оцінив результати екзитполу та заявив, що насправді набрав 35%, а Терехов - 41%.

Згідно з даними паралельного підрахунку голосів, проведеного Громадянською мережею "ОПОРА", Терехова підтримали 50,06% (похибка трохи більше ніж 1%), Добкіна - 28,21% (похибка 0,8%).

31 жовтня в Харкові пройшли відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

На посаду міського голови претендують 10 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА