Вибори
15:17 09.07.2019

Державна інформаційна стратегія розробляється і буде представлена незабаром - Разумков

2 хв читати
Державна інформаційна стратегія розробляється і буде представлена незабаром - Разумков

В Україні, незважаючи на наявність Міністерства інформаційної політики, немає державної інформаційної стратегії, зазначає лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

"У нас немає стратегії всередині держави. Я в жодному разі не кажу про тиск на свободу слова, обмеження діяльності журналістів. Я кажу про відкритий діалог і вироблення єдиної лінії, яка має бути в державі в тих умовах, у яких ми сьогодні перебуваємо", - сказав Разумков журналістам у вівторок у Харкові.

На його думку, Україна неефективно використовує наявні ресурси для ведення інформаційної політики в Європі. "У нас немає стратегії поведінки в Європі. Ми не вибудовуємо свою інформаційну політику там. Я розумію, що ми обмежені в ресурсах порівняно з РФ. Але навіть тими ресурсами, які в нас є, ми користуємося, м'яко кажучи, не дуже ефективно", - сказав Разумков.

Він вважає, що Україна не намагається сформувати канали донесення правдивої інформації про те, що відбувається в країні, ні для громадян РФ, ні для громадян України, які живуть на тимчасово окупованих територіях і в анексованому Криму.

"Ми не співпрацюємо в цьому плані з громадянами РФ, ми не намагаємося туди належним чином донести інформацію про те, що насправді тут відбувається, ... що тут далеко не все так погано, як намагаються показати росіянам. І, що найстрашніше, ми не комунікуємо з громадянами нашої держави, які дуже часто вимушено, в стані вимушених заручників, перебувають на окупованих територіях. Ми не доносимо ті меседжі, які дозволили б швидше, насамперед ментально, повернути в лоно країни ... Передусім потрібно повернути народ і духовно. Повернення людей, повернення громадян - це перший крок до того, щоб повернути ці території", - сказав Разумков.

Він повідомив, що наразі в партії "Слуга народу" та в Офісі президента триває робота над створенням державної інформаційної стратегії.

"Інформаційна стратегія розробляється, її буде представлено, думаю, насамперед президентом ... у недалекому майбутньому", - сказав Разумков.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА