15:08 01.12.2023

Корнієнко не дозволив Порошенку поїхати у відрядження за кордон на підставі службового листа

1 хв читати
Корнієнко не дозволив Порошенку поїхати у відрядження за кордон на підставі службового листа

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко скасував розпорядження спікера українського парламенту про відрядження народного депутата Петра Порошенка (фракція "Європейська солідарність") за кордон на підставі документа для службового користування, оприлюднювати який не можна.

"Що стосується підстав для формування такого рішення, на жаль, у прямому ефірі, у комунікації я не маю права таке говорити, оскільки на адресу Верховної Ради надійшов лист для службового користування, на підставі якого ми разом з апаратом і створили це розпорядження", - прокоментував Корнієнко у відео, яке передала агентству "Інтерфакс-Україна" його пресслужба.

Раніше п'ятий президент України, лідер фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді Петро Порошенко повідомив, що українські прикордонники не випустили його в узгоджене відрядження за кордон, де у нього була запланована низка зустрічей.

"Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли з власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто скасував документ, підписаний спікером парламенту", - написав Порошенко у фейсбуці.

У свою чергу речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив: "Щодо народного депутата, про якого ви цікавитеся, у прикордонників є підтвердження, що його відрядження за кордон скасовано. Саме тому він був не пропущений через державний кордон України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА