Вибори
15:44 03.12.2018

Українці позитивно ставляться до Вакарчука і Зеленського, а більш впізнаваними є Порошенко і Ляшко - опитування "Рейтинг"

4 хв читати
Українці позитивно ставляться до Вакарчука і Зеленського, а більш впізнаваними є Порошенко і Ляшко - опитування "Рейтинг"

Найбіль позитивне ставлення у громадян України до рок-музиканта Святослава Вакарчука, а найбільш негативне - до екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка, а найбільш впізнавані політики - президент України Петро Порошенко і лідер радикальної партії Олег Ляшко, свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Так, на запитання про те, яким є ваше ставлення до цих українських політиків і представників української влади, до С.Вакарчука 42% респондентів відповіли, що позитивне або радше позитивне, 36% - негативне або радше негативне, 3% опитаних не чули про нього і 20% вагалися з відповіддю.

До шоумена Володимира Зеленського 40% опитаних ставляться позитивно або скоріше позитивно, 38% - негативно або радше негативно, 1% не чули про нього і 19% вагалися з відповіддю.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко у 28% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, у 50% - негативне або радше негативне. Не чули про нього 7%, вагалися з відповіддю 15%.

До лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко 25% респондентів ставляться позитивно або радше позитивно, 64% - негативно або радше негативно, не чули про неї 1%, вагалися з відповіддю 10%.

Мер Львова, лідер "Об'єднання" Самопоміч "Андрій Садовий у 22% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, у 54% - негативний або радше негативне. Не чули про нього 7%, вагалися з відповіддю 17%.

До мера Києва Віталія Кличка 20% респондентів ставляться позитивно або скоріше позитивно, 66% - негативно або скоріше негативно, не чули про нього 1%, вагалися з відповіддю 14%.

Співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко у 18% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, 67% ставляться до нього негативно або радше негативно, 6% не чули про нього, 8% не змогли надати відповідь.

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко має позитивне або радше позитивне ставлення у 17% респондентів, негативно або радше негативно - у 2%; 14% не чули про нього, 16% вагалися з відповіддю.

Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана 17% опитаних сприймають позитивно або радше позитивно, але 73% - негативно або радше негативно, 1% не чули про нього і 9% не змогли дати відповідь.

О.Ляшку симпатизають 16% опитаних, 77% оцінюють його негативно, не чули про нього менше 1%, вагалися з відповіддю 8%.

До чинного президента П.Порошенка позитивно або радше позитивно ставляться 15% опитаних, негативно або радше негативно - 77%, не чули про нього 0%, і вагалися з відповіддю 8%.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович "має позитивне або радше позитивне ставлення у 14%, негативне або радше негативне - у 71%, не чули про нього 6%, вагалися з відповіддю 10%

Заступник глави парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул викликає симпатію у 13% опитаних, але негативно або радше негативно до нього ставляться 56%, не чули про нього 19%, вагалися з відповіддю 12%.

Екс-президента Грузії, лідера руху "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі позитивно оцінюють 12% респондентів, 70% - негативно або радше негативно, 2% не чули про нього, 16% вагалися з відповіддю.

До глави партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока 11% ставляться позитивно або радше позитивно, 73% - негативно або радше негативно, 3% не чули про нього і 13% вагалися з відповіддю.

Главу Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова позитивно оцінюють 10% опитаних і 75% - негативно, 4% не чули про нього, і 11% не змогли надати відповіді.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має позитивне ставлення у 10% опитаних, але у 76% - негативне або радше негативно. 4% не чули про нього і 10% вагалися з відповіддю.

До секретаря РНБО Олександра Турчинова 9% ставляться позитивно і 75% - негативно; 4% не чули про нього, не змогли надати відповіді 12%.

Лідер громадського руху "Український вибір - Право народу", член партії "За життя" Віктор Медведчук має симпатії у 8% опитаних, але 67% оцінюють його негативно. Ще 11% не чули про нього, 13% вагалися з відповіддю.

До екс-прем'єра А.Яценюка позитивно ставляться лише 7% респондентів і негативно - 84%. Не чули про нього 2% і 8% не змогли надати відповіді.

Опитування "Динаміка суспільно-політичних поглядів в Україні" було проведено з 29 вересня до 14 жовтня 2018 року Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2400 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

"Інтергал-Буд" у трійці лідерів за обсягами будівництва під час війни

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Соціалісти перемагають на виборах у Каталонії

Президентські вибори в Литві відбулися за явки майже в 60%

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА