Вибори
10:36 09.09.2020

На виборах до ВР у рейтингу партій продовжує лідирувати "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - соцопитування

2 хв читати
На виборах до ВР у рейтингу партій продовжує лідирувати "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - соцопитування

 У рейтингу політичних сил на виборах до парламенту лідирують партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина" і "Радикальна партія Ляшка", свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 29 серпня - 3 вересня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, партію "Слуга народу" готові підтримати 25,7% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. За партію "Опозиційна платформа - За життя" готові проголосувати 16,7%; партію "Європейська солідарність" - 15,6%; партію "Батьківщина" - 9,4%. Окрім того, 6% опитаних підтримали б "Радикальну партію Ляшка".

Не долають п'ятивідсоткового бар'єру: партія "Голос" (4,3%), партія "Сила і честь" (4%), партія Шарія (3,5%). Рейтинг інших політичних сил - нижче 3%. Тих, хто не визначився, - близько 14%.

Так, 59% опитаних зазначили, що обов'язково братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. 19% зазначили, що шанси на їхню участь становлять "50 на 50", 7% - висловилися, що можливо прийдуть на дільниці, 14% оцінили свою участь у місцевих виборах як малоймовірну. Зазначається, що переважно високий рівень передвиборної мобілізації спостерігається серед старших.

За даними опитування, 56% респондентів вважають, що ситуація на регіональному рівні після місцевих виборів не зміниться, 27% очікують поліпшення, 8% - погіршення.

Зазначається, Зеленський очолює рейтинг довіри серед ключових національних політиків: 44% опитаних довіряють нинішньому главі держави, 51% - не довіряють. Лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють - 58%; лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко довіряють 22%, не довіряють - 74%, п'ятому президенту України, народному депутату від "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють 22%, не довіряють - 75%.

Рівень довіри до Зеленського (44%) вище, ніж за аналогічний період каденції до президентів Петра Порошенка (25%) і Віктора Януковича (26%).

Дослідження було проведено методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 10 тис. респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Командувач ОС попросив Раду ухвалити закон про мобілізацію

Нардепи розглянули 4294 поправки до законопроекту про мобілізацію

Нардепи розглянули понад половину поправок до законопроєкту про мобілізацію

Глава Мінфіну України сподівається на створення Business Advisory Council до червневого засідання платформи донорів

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА