15:57 23.12.2023

Президент затвердив два нові пакети санкцій РНБО

2 хв читати
Президент затвердив два нові пакети санкцій РНБО

Президент України Володимир Зеленський ввів у силу ще два рішення Ради національної безпеки і оборони України про запровадження економічних санкцій.

Відповідні документи розміщені на сайті глави держави.

Указом №850/2023 вводиться в дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій щодо 8 фізичних та 15 юридичних осіб. Згідно з оприлюдненими додатками до рішення, до списку увійшли юридичні особи, розташовані на окупованих територіях, які зареєструвалися в РФ.

Указом №851/2023 вводиться в дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 43 фізосіб і 119 юридичних осіб.

Обидва укази набувають чинності з дня оприлюднення, 23 грудня 2023 року.

Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

РНБО за матеріалами Служби безпеки України запровадила санкції щодо 185 юридичних і фізичних осіб. Серед них - компанії та їхні засновники, які провадять господарську діяльність на тимчасово окупованих українських територіях Криму та Запорізької області.

Вони, зокрема, взаємодіють з окупаційними органами влади та сплачують податки до бюджету Росії, який фінансує війну в Україні. Зазначені факти також розслідуються в рамках кримінальних проваджень.

Серед іншого економічні обмеження запроваджено щодо таких фізичних осіб: В.В. Єрмолаєва (громадянин Кіпру); В.М. Войникова (громадянин України, якому раніше СБУ оголосила про підозру в колабораційній діяльності); Ю.А. Войникової (громадянка України); В.І. Войникової (має громадянство і РФ); О.А. Д'ячкова (громадянин РФ); О.Г. Терещенка (має громадянство України та РФ); О.В. Симоненко (має громадянство та РФ); С.В. Ремиги (має громадянство та РФ).

Також санкції запроваджено щодо таких підприємств: АТ "Бурлюк", ТОВ "Алеф-Виналь-Крим" (ТОТ АР Крим), Amadon Limited, Ad Vinal Invest Limited (Кіпр), АС-Terra International LTD (Британські Віргінські Острови), ПП "Сонячний берег Бердянська" і "Войников і Ко", фермерські господарства "Юрченко" і "Людмила", ТОВ "Азовський тваринницький комплекс", ТОВ "Сади Бердянська", ТОВ "Ерідан" (усі - окупована частина Запорізької області), ТОВ "Кедр" (тимчасово окупована територія (ТОТ) АР Крим), ТОВ "Автогруп Крим" (ТОТ АР Крим), ТОВ "Вояж-Крим" (ТОТ АР Крим).

За інформацією близького до РНБО джерела агентства "Інтерфак-Україна", у списку санкцій підприємства ТОВ "Кедр" (ТОТ АР Крим), ТОВ "Автогруп Крим" (ТОТ АР Крим) і ТОВ "Вояж-Крим" (ТОТ АР Крим) є компаніями, афілійованими з Arricano Real Estate РLC. Міноритарним власником з часткою 12,5% компанії Arricano Real Estate РLC є бізнесмен Томаш Фіала.

Arricano Real Estate РLC до кінця 2022 року зберігала бізнес у Криму - зокрема, йдеться про торговельний центр "Південна Галерея" в Сімферополі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА