Вибори
14:22 01.03.2019

Зняття Садовим своєї кандидатури на користь Гриценка частково відбере голоси у Порошенка - думка

3 хв читати
Зняття Садовим своєї кандидатури на користь Гриценка частково відбере голоси у Порошенка - думка

Зняття лідером партії "Самопоміч" Андрієм Садовим своєї кандидатури на виборах президента України на користь лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка частково відбере голоси патріотично мобілізованого електорату Петра Порошенка, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Звичайно ж, тут виграє не так Гриценко, як це забійний удар, забійний меседж на адресу Порошенка", - сказав В.Карасьов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, коментуючи заяву А.Садового про зняття своєї кандидатури на користь А.Гриценка.

Водночас він висловив сумніви, що А.Гриценко зможе вийти у другий тур, але йому може вдатися "відібрати голоси у Порошенка, у патріотично мобілізованого електорату".

На це, за словами політолога, також нашаровуватиметься скандал в оборонній сфері.

У свою чергу керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко додав: "Закінчилися гроші і там, і там, рейтинги показують, що немає зростання. І американська компанія Садового правильно вчинила - навіщо витрачати даремно".

Однак, на думку В.Небоженка, обидва цих політика не дійдуть до парламентської кампанії "скуті одним ланцюгом", оскільки вони занадто різні.

Загалом, розповідаючи про останній місяць передвиборчої кампанії, В.Карасьов висловив думку, що це буде "місяць політичного пекла".

За його словами, рейтингові показники наразі досить умовні, оскільки певна частина українців ще не визначилася зі своїм вибором.

Політолог також вважає, що корупційна тема на фінішній прямій виборів може відчутно вплинути на перебіг кампанії, особливо з урахуванням "війни силовиків".

"Ми звикли до корупційних скандалів, але тут йдеться про корупцію в умовах війни, і це б'є по іміджу самого президента", - сказав він.

В.Небоженко розділив думку колеги щодо безпрецедентність факту, що "генерали з'ясовують стосунки".

"Це не просто неприємно, це доказ недієздатності державної машини", - сказав політолог.

У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко також висловив думку про те, що за місяць до дати виборів, "ситуація напруженості розганяється всіма поверхами".

Раніше в п'ятницю А.Садовий заявив, що знімає свою кандидатуру на виборах президента України на користь А.Гриценка.

"Саме зараз у нас є шанс обрати українського і антикорупційного президента, тому я прийняв рішення: я відкликаю свою кандидатуру з виборів президента і оголошую про підтримку на виборах на посаду президента Анатолія Гриценка", - сказав А.Садовий на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він наголосив, що на початку наступного тижня має намір підписати з А.Гриценком публічну угоду, в якій будуть прописані важливі принципи.

"Принципи щодо оборони і безпеки нашої держави, принципи щодо боротьби з корупцією, принципи щодо окупованих територій, щодо чистоти кадрової політики", - зазначив А.Садовий.

У свою чергу кандидат у президенти Анатолій Гриценко подякував А.Садовому за таке рішення.

"Психологічно непросте, але чесне, відповідальне і державне рішення. Переможне рішення! Разом ми змінимо країну і дамо всім українцям позитивну перспективу", - написав А.Гриценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook після заяви А.Садового.

Вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА