Вибори
19:15 07.03.2019

У СБУ спростували заяву МВС про причетність до прослуховування Зеленського та заявили про зрив їхньої спецоперації. ДБР відкрило кримінальне провадження

3 хв читати
У СБУ спростували заяву МВС про причетність до прослуховування Зеленського та заявили про зрив їхньої спецоперації. ДБР відкрило кримінальне провадження

Повідомлення з боку керівництва Міністерства внутрішніх справ України і наближених до нього окремих народних депутатів про причетність Служби безпеки України до прослуховування кандидата в президенти України Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації для дискредитації української спецслужби, йдеться в офіційній заяві СБУ, оприлюдненій на сайті спецслужби в четвер.

Крім того, в СБУ заявили про зрив операції з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб та розшифровування оперативно-технічних заходів. "Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБУ, чим навмисно допустило виток інформації з обмеженим доступом, завдало шкоди національним інтересам держави. За зазначеним фактом 6 березня поточного року Державне бюро розслідувань України розпочало кримінальне провадження", - йдеться в заяві.

У СБУ зазначають, що МВС заздалегідь було відомо, що 4 березня поточного року на вул. Білоруській, 26 у Києві співробітники СБУ проводили оперативно-технічні заходи на підставі постанови Апеляційного суду м. Києва та за погодженням із Генеральною прокуратурою України стосовно особи, обґрунтовано підозрюваної в державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу України).

"У рамках наданих повноважень та у встановленому законами України порядку я готовий надати керівництву МВС України доступ до матеріалів цієї справи. Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В.Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча. Якщо їм вистачило совісті звинуватити службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачитися перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки України", - зазначив глава СБУ Василь Грицак.

Як повідомлялося, 4 березня поліція Києва повідомила, що перевіряє інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання поблизу офісу В.Зеленського на вул. Білоруській у столиці, яке виявив охоронець кандидата в президенти на даху житлового будинку. Інформація про знахідку була передана в органи прокуратури та СБУ, зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень райуправління поліції.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков уточнив, що знайдене обладнання є апаратурою для прослуховування. Член колегії МВС України, народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив, що "цю техніку не можна купити в інтернеті чи на базарі, її продають лише суб'єктам оперативно-розшукової діяльності, що мають ліцензію, яку видає СБУ".

У свою чергу в СБУ заявили, що здійснювали оперативно-технічні заходи на вул. Білоруській, 26 у Києві, але вони жодним чином не пов'язані з кандидатами в президенти України або їхнім оточенням. У службі наголосили, що за зазначеною адресою не зареєстровані офісні приміщення, до яких мають відношення кандидати. За інформацією спецслужби, всі дії відбуваються на підставі рішення суду стосовно особи, яка жодним чином не пов'язана з виборчою кампанією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

СБУ затримала агентів ФСБ, які готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу

СБУ затримала на гарячому диверсантів ФСБ, які намагалися підірвати залізничну лінію на Полтавщині

Глава СБУ: Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд - над Путлером

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА