11:28 21.09.2022

Псевдореферендуми не матимуть навіть найменшої юридичної чи політичної легітимності – заява партії "Слуга народу"

2 хв читати
Псевдореферендуми не матимуть навіть найменшої юридичної чи політичної легітимності – заява партії "Слуга народу"

Псевдореферендуми про входження тимчасово окупованих територій України до складу Росії, які "народні ради" самопроголошених "республік" мають намір провести з 23 до 27 вересня, не матимуть жодної юридичної чи політичної легітимності, заявляють у партії "Слуга народу".

"Референдуми" не матимуть навіть найменшої юридичної чи політичної легітимності. А головне – вони жодним чином не зупинять контрнаступ Збройних сил України та звільнення всіх тимчасово окупованих територій України. А якщо російська влада визнає намальовані поспіхом папірці та включить окуповані території до складу Росії, вона назавжди закриє можливості для спілкування Росії із цивілізованим світом", - наголошується в заяві політсили в середу.

Водночас у партії звернулися до світової спільноти із закликом дати належну та дієву оцінку діям російської влади.

"Оцінку, яка передбачає чіткі наслідки: держава-терорист повинна бути позбавлена місця у Раді безпеки ООН. Стосовно неї повинні бути запроваджені справжні, нищівні санкції", - наголошують у "Слузі народу".

У політсилі також закликали колаборантів і зрадників, гауляйтерів окупованих територій негайно та добровільно здатися українському правосуддю, а громадян України на тимчасово окупованих територіях – не брати участі "в дешевих виставах окупантів" і не йти на "референдуми".

"Так звані референдуми жодним чином не змінять ситуацію на фронті і на тимчасово окупованих територіях. Жодна цивілізована країна світу не визнає їхніх результатів. США, Франція, Німеччина та інші країни вже недвозначно заявили про нелегітимність "референдумів" ще на стадії їх метушливої підготовки ", - наголошується в заяві.

Крім того, у партії заявили, що жодної підтримки на українських територіях ці "референдуми" не мають.

"Спроби окупаційних адміністрацій організувати хоча б імітацію "вільного волевиявлення" громадян з тріском провалилися: окупанти навіть відкликали кишенькових політтехнологів, які мали б організовувати це опереткове "свято демократії". На окупованих територіях діють сили спротиву, українські партизани, які знищують колаборантів і показують справжнє ставлення українців до самої ідеї референдумів. Навіть залякати беззбройних громадян і запхати їх до печери "руского міра" окупантам не вдалося. Вони змушені вдаватися до підготовки "онлайн-голосування" або "подомових обходів", щоб мати можливість просто намалювати потрібний результат", - додали в "Слузі народу".

Джерело: https://t.me/SlugaNarodu_Official/13083

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА