Вибори
18:35 27.10.2020

Корнієнко назвав результат "Слуги народу" на місцевих виборах великим успіхом

3 хв читати
Корнієнко назвав результат "Слуги народу" на місцевих виборах великим успіхом

Партія "Слуга народу" завела до обласних і районних рад найбільше депутатів серед усіх політичних сил, які брали участь у місцевих виборах, зазначає голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції Олександр Корнієнко.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок він назвав такий результат великим успіхом, незважаючи на те, що "Слуга народу" - молода партія і раніше не була представлена у місцевих органах влади. "Тепер її депутати присутні майже в кожному регіоні", - наголосив Корнієнко.

Політик зазначив, що за результатами паралельного підрахунку штабом голосів із 70% виборчих дільниць партія "Слуга народу" виходить на перше місце за кількістю отриманих мандатів у радах обласного та районного рівнів.

На виборах депутатів обласних рад у всій країні "Слуга народу" отримала 327 мандатів із 1660 можливих (тобто 20%). При цьому партія "Європейська солідарність" отримала 269 мандатів (або 16%), "ОПЗЖ" - 220 (13%), "Батьківщина" - 180 (10%), інші - менше ніж 10%.

На виборах до райрад "Слуга народу" отримала у всій країні 908 мандатів із 5366 можливих (або 17%). На другому місці - "ОПЗЖ", у якої 814 мандатів (або 15%), третє місце посідає "Європейська солідарність" із 687 мандатами (13%).

Із 1395 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) кандидати від "Слуги народу" очолили 196 (тобто 15%). Найбільше голів ОТГ від "Слуги народу" - в Київській, Харківській (по 18 голів), Миколаївській і Сумській (по 17 голів) і Кіровоградській (15) областях. Представники "Слуги народу" очолили громади в кожній області.

"Такий результат "Слуги народу" свідчить про те, що прагнення до об'єднання суспільства та пошуку спільного знаменника, якими керується партія Володимира Зеленського, значно ближче багатьом громадянам України, ніж риторика розбрату і протистояння, яку використовують інші політичні сили для мобілізації свого електорату. Ці місцеві вибори продемонстрували, що для українців на заході і на сході, на півночі і на півдні країни найважливіше - це добробут свого краю і створення комфортних умов життя, а не політичні маніпуляції та штучне протиставлення. Ну і, звісно, більшість наших громадян вкотре продемонстрували свій патріотизм - проросійські сили очікувано набрали менше мандатів у місцевих радах, ніж проукраїнські", - зазначив Корнієнко.

При цьому він наголосив, що завдяки децентралізації місцеві лідери разом із великими повноваженнями, фінансуванням і довірою людей також отримують велику відповідальність за стан доріг, рівень медобслуговування, опалення будинків, освіту і культурний розвиток свого краю. "І вимагатимуть люди також із них", - зазначив політик.

Безперечним досягненням влади на виборах, які відбулися у неділю, Корнієнко назвав їх чесне і прозоре проведення, без використання адміністративного ресурсу, яке раніше було майже правилом. Він зазначив, що міжнародні спостерігачі, зокрема БДІПЛ ОБСЄ, зазначають, що місцеві вибори відбулися демократично, прозоро, спокійно і з мінімальними порушеннями, які суттєво не вплинули на результати волевиявлення.

"Можна констатувати, що 25 жовтня 2020 року в Україні вкотре перемогла демократія, вільне волевиявлення, чесний підрахунок голосів і готовність місцевих лідерів брати на себе відповідальність за життя людей у своєму регіоні. І місцеві депутати, і мери та голови ОТГ, обрані від "Слуги народу", робитимуть все, щоб виправдати довіру своїх виборців", - резюмував Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

"Право і справедливість" перемогла на місцевих виборах у Польщі - результати екзит-полу IPSOS

На місцевих виборах у Туреччині з незначним відривом перемогли опозиціонери - результати

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

Арахамія спростував чутки про розпад монобільшості в парламенті

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА