18:21 15.07.2020

Венедіктова: Суди задовольнили 60 позовів колишніх прокурорів у зв'язку з люстрацією і 15 - у зв'язку з реформою органів прокуратури

2 хв читати
Венедіктова: Суди задовольнили 60 позовів колишніх прокурорів у зв'язку з люстрацією і 15 - у зв'язку з реформою органів прокуратури

Українські суди задовольнили 15 позовів прокурорів із вимогою відновлення на посаді після атестації, стягнуто на користь позивачів майже 5 млн грн, за 60 позовами люстрованих прокурорів необхідно виплатити 50 млн грн, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Під час виступу в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Венедіктова розповіла, що суди розглядають понад тисячу позовів, що стосуються проведення реформи органів прокуратури, зокрема, атестації.

"У судах наразі 1 тисяча 6 справ за позовами колишніх співробітників органів прокуратури, і до Офісу генпрокурора, і до регіональних прокуратур. Зокрема, 15 позовів - про визнання протиправними та скасування нормативно-правових актів генпрокурора, 666 - про відновлення на роботі в Офісі генпрокурора і 315 - про відновлення на роботі в регіональних прокуратурах", - розповіла генпрокурор.

При цьому Венедіктова наголосила, що в цих позовах йдеться не лише про відновлення прокурорів на посаді, а й відшкодування моральної шкоди, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, скасування наказів та рішень кадрових комісій.

"Це комплексні позови, які матимуть системні наслідки", - зазначила Венедіктова.

"Суди вже розглянули 34 позови, з них у дев’яти випадках відмовлено у відновленні на посаді, 15 позовів задоволено. Стягнуто на користь позивачів 4,8 млн грн. Тобто, майже 5 млн грн Офіс генпрокурора змушений виплатити", - повідомила вона.

Генпрокурор також нагадала, що актуальним залишається і питання позовів прокурорів, які потрапили під люстрацію.

"На сьогодні майже 60 позовів задоволено... 50 млн треба люстрованим виплатити. Тому у мене запитання безпосередньо до народних депутатів - це люди і гроші", - зазначила вона, звертаючись до членів профільного комітету.

Венедіктова уточнила, що створено окрему комісію, яка займатиметься питаннями переатестації прокурорів, які були люстовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА