12:38 09.09.2020

Зеленський узяв участь у телемості "Студентство єднає Україну" між студентами з Хмельницького та Маріуполя

2 хв читати
Зеленський узяв участь у телемості "Студентство єднає Україну" між студентами з Хмельницького та Маріуполя

 Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Хмельницької область відвідав Хмельницький політехнічний коледж Національного університету "Львівська політехніка", в якому наразі навчаються понад 1,5 тис. студентів на денній та заочній формі.

Як повідомляє в середу прес-служба глави держави, йому розповіли, що в 2020 році коледж одним із перших у країні виконав набір за повним ліцензійним обсягом.

Навчальний план коледжу на 80% складається з лабораторної роботи. Щорічно студенти стають призерами всеукраїнських олімпіад. Окрім того, у вихованців немає проблем із працевлаштуванням - вони відразу знаходять роботу, а 20-25% продовжують навчання.

Директор Хмельницького політеху Вадим Овчарук позитивно відзначив і подякував за підписання президентом закону про професійну освіту, що дає змогу коледжам розвиватися. "Ми сьогодні готові випустити того конкурентоспроможного фахівця, який впливатиме на розвиток України", - зазначив він.

Зеленський оглянув виставки розробок і досягнень слухачів та викладачів коледжу. Президенту, зокрема, представили вдосконалення комп'ютерних систем, що дає змогу будувати будь-який процес господарювання за допомогою автоматизованої системи управління. Також показали 3D-принтер, який може створювати складні механізми за один раз.

Окрім того, студенти продемонстрували тренажер для вдосконалення навичок практичного керування автомобілем. Аналоги вартують 200 тис. грн, а цей обійшовся лише в 16 тис. грн.

Глава держави також узяв участь у телемості "Студентство єднає Україну", під час якого на зв'язку з Хмельницьким були студенти Маріупольського будівельного коледжу.

У вступному слові президент наголосив, що схвалює будь-яке об'єднання українців, адже це гарантує нашу незалежність і суверенітет.

"Ви – на великій відстані, але відстань між вами – впевнений, її більше немає. І там, і тут люди однакові. Однаково молоді, однаково красиві, бачу це навіть через маски, бачу однаковий, дуже патріотичний одяг", - наголосив він.

Учасники телемосту з Маріуполя розповіли, що мріють у майбутньому відновлювати Донбас разом зі студентами Хмельницького коледжу.

Глава держави поцікавився у маріупольських студентів, чи чують вони наразі постріли. Йому відповіли, що нині, під час перемир'я, в місті, а це за 15 км від лінії розмежування, все спокійно. "Дуже радий, що наразі немає пострілів", - зазначив президент.

Окрім того, Зеленський разом з учасниками телемосту сформували символічний дистанційний міст єдності й зробили фото на пам'ять.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА