11:13 22.01.2021

Майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України - Смешко

2 хв читати
Майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України - Смешко

Лідер партії "Сила і честь" генерал-полковник Ігор Смешко вважає, що майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України, проте зазначає, що Захід не має жодної спільної стратегії щодо України.

Як повідомляє прес-служба партії "Сила і честь", під час веб-конференції з керівництвом австрійського представництва Пан'європейського союзу, відповідаючи на запитання про вступ України до НАТО, Смешко зазначив: "Безумовно, було б добре, якщо б парасолька 5 статті Євроатлантичного договору гарантувала нашу безпеку в реаліях непроголошеної війни проти нас з боку Росії… Але ми не маємо об’єктивних можливостей і відповідних напрацьованих політико-дипломатичних зв’язків, щоб цього досягти сьогодні. В той час, коли Росія має можливості активно блокувати цей процес через низку європейських країн - учасниць НАТО".

Крім того, на його думку, "Захід традиційно не має жодної спільної стратегії щодо нашої держави", що також є проблемою.

"Можливий шлях припинення війни у центрі Європи, деокупації українських територій, відновлення зруйнованої окупацією Криму системи міжнародного права, а також запобігання остаточній руйнації Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – це нове комплексне рішення питань безпеки в Єворатлантичному просторі шляхом розробки нової спільної Стратегії Заходу стосовно України і Росії", - вважає Смешко.

Так, за словами Смешка, елементами цієї нової конструкції можуть бути зняття питання про членство України в НАТО в обмін на додаток Будапештського меморандуму реально діючим механізмом забезпечення територіальної цілісності й недоторканності її кордонів і неприпустимість застосування проти неї будь-якої сили: військової, економічної, політико-дипломатичної або інформаційно-підривної.

"Одночасно – надання Україні статусу основного стратегічного партнера США поза НАТО і прийняття її повноправним членом Європейського Союзу. А також включення України як одного з базових елементів до майбутньої Балто-Чорноморсько-Адріатичної Конфедерації демократичних країн Європи та визначення її як зв’язуючого моста між Заходом і Росією – для поступової та еволюційної реалізації концепції генерала Де Голля про створення "Євроатлантичого простору безпеки від Ванкувера до Владивостока", - наголосив лідер партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА