03:46 18.05.2024

Кабмін вніс зміни до порядку оформлення та видачі військово-облікового документа

2 хв читати
Кабмін вніс зміни до порядку оформлення та видачі військово-облікового документа

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку оформлення та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних і резервістів, а також форми такого документа. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559, опублікованій на сайті уряду 17 травня.

Згідно з постановою, військово-обліковий документ оформлюють (створюють) і видають (замінюють) у таких формах.

В електронній формі - засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації).

У паперовій формі - на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559.

Також у постанові зазначено, що у військово-обліковому документі в електронній формі відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді двовимірного штрих-коду, який містить відомості про зазначений документ (далі - QR-код військово-облікового документа) за наявності даних таких, як ПІБ, дата народження; номер облікової картки платника податків; окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних і резервістів; відомості про результати медичних оглядів, що проводилися з метою визначення придатності до виконання обов'язкової служби, та інші.

Зазначається, що QR-код військово-облікового документа в електронній формі є формою військово-облікового документа в електронній формі у вигляді двовимірного штрихкоду, який містить відомості про зазначений військово-обліковий документ. Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду і не може використовуватися без нього.

Згідно з текстом постанови, військово-обліковий документ в електронній формі та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: йдеться тільки про модернізацію, а не про збільшення кількості ядерної зброї

Унаслідок ворожого удару по Полтавському району кількість постраждалих зросла до 22 людей, серед них троє дітей - ОВА

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА