Вибори
10:12 17.04.2019

Понад 30 представників НДІ з 11 країн спостерігатимуть за другим туром виборів президента України

2 хв читати
Понад 30 представників НДІ з 11 країн спостерігатимуть за другим туром виборів президента України

Національний демократичний інститут (НДІ) повідомляє про приїзд високопоставленої міжнародної делегації в складі 31 людини, що представляють 11 країн, яка спостерігатиме за другим туром виборів президента України 21 квітня, йдеться в прес-релізі, що надійшов у розпорядження агентства "Інтерфакс- Україна" в середу.

Делегація представить свої попередні висновки на прес-конференції 22 квітня.

"До складу делегації входять політичні лідери, дипломати, колишні обрані посадові особи та державні службовці, експерти з виборчих питань, серед яких: колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, виконавчий віце-президент Інституту миру США; Дейм Одрі Гловер, глава Центру зовнішньої політики і колишній директор Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі; Біргітта Олссон, колишній міністр Швеції у справах Європейського Союзу, Лора Джуетт, директор програми регіону Євразії Національного демократичного інституту; Мері О’Хейген, директор Національного демократичного інституту в Україні", - йдеться в прес-релізі.

Делегація спиратиметься на роботу місії НДІ, проведеної під час першого туру виборів 31 березня, на висновки довгострокових аналітиків, що працюють в Україні із січня, а також на роботу передвиборної місії з оцінки НДІ, проведеної в листопаді 2018 року.

"31 березня, вдруге після Революції гідності, незважаючи на російську агресію, Україна провела вибори, які всебічно відображають волю виборців... Успішність зусиль України щодо забезпечення незалежної та суверенної демократії є життєво важливою для глобальної безпеки", - зазначив В.Тейлор.

Метою роботи делегації є продемонструвати тривалу підтримку міжнародним співтовариством демократичних процесів в Україні та надати об'єктивну оцінку виборчому процесу і політичному середовищу. Члени делегації зустрінуться з представниками політичних партій і виборчих штабів, державними службовцями, представниками громадянського суспільства, ЗМІ та міжнародною спільнотою в Києві й 12 областях України. У день виборів спостерігачі НДІ відвідають виборчі дільниці під час відкриття, голосування, закриття, а також під час підрахунку голосів у певних областях.

НДІ є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює для посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади. НДІ організовував міжнародні місії зі спостереження або оцінки в понад 65 країнах на більше ніж 135 виборах.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА